Nieuws
emissiereductie
Glaston hardingsoven bij Steinfort

Steinfort Glas daagt de glasindustrie en -handel uit met zijn nieuwe hardingsoven. De Glaston FC Series is één grote ontdekkingstocht. Zo blijkt geëmailleerd glas als Colorbel, Emalit of Steinfort’s eigen Kristalcolor van 4 millimeter dikte haalbaar.

Niet alleen Glaston zelf denkt en kijkt mee in Franeker, want dit is de eerste en enige oven met deze specificaties ter wereld, ook glasfabrikanten willen ontdekken wat met de oven mogelijk is. Guardian heeft Steinfort onlangs gecertificeerd voor het harden van de Sunguard SNX HT en SN HT triple silver coatings in glasdikten van 4, 6, 8 en 10 millimeter.

Oven zelflerend

De zelflerende oven is aangeschaft om snel en efficiënt producten van hoge kwaliteit te kunnen harden, ook enkele stuks. Gerlof Reijneker, samen met Jan Anjema DGA van Steinfort, legt het uit. ‘De oven meet de vlakheid van het glas en het stressbeeld in het glas en weet met behulp van artificial intelligence de programmatuur daarop aan te passen. Dat maakt het resultaat van al die verschillende producten telkens beter, reduceert ook het energieverbruik en maakt ons minder afhankelijk van de ervaring van de operator.’

Steinfort daagt uit

Maar de oven van Glaston blijkt ook voor Steinfort zelf één grote ontdekkingstocht. ‘We hebben een speeltje dat een bepaald grapje kan maar we weten eigenlijk niet wat we met dat grapje moeten. “Trigger” ons zodat we kunnen samenwerken in meer toegevoegde waarde aan gehard glas. Kom met je ideeën, onze oven is beschikbaar om samen de mooiste geharde glasproducten te ontwikkelen.’

Lees het volledige artikel over de manier waarop Steinfort de glasindustrie uitdaagt in Glas in Beeld #2 – april 2023 die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Kijk hier voor onze aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.