Nieuws
Vitrum 2023
Dino Zandonella Necca

In de eerste verkoopmaanden van de beurs VITRUM 2023, van 5 tot en met 8 september in Milaan, hebben zich al ruim honderd exposanten ingeschreven. Die zijn samen goed voor 8.000 vierkante meter standoppervlakte. Ook exposeren? Inschrijven kan hier.

Het enthousiasme van GIMAV-voorzitter Dino Zandonella Necca over de vroege verkoop van tentoonstellingsruimte voor VITRUM 2023 is gegrond. In korte tijd hebben meer dan 100 bedrijven zich aangemeld voor de show om de beste beschikbare tentoonstellingsruimte te reserveren. Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de laatste bestuursvergadering. Het was een gelegenheid om de balans op te maken van de prestaties in 2022 en tegelijkertijd de leden een voorproefje te geven van wat er dit jaar nieuw is en van aankomende evenementen.

Bijna helft deelnemers internationaal

‘Mijn dank aan alle exposanten’, zegt beurspresident Zandonella Necca, ‘voor hun hernieuwde enthousiasme en vertrouwen in onze recente initiatieven. We blijven onze energie steken in het leveren van hoogwaardige kansen en inhoud aan onze exposanten. Het bewijs hiervan ligt in de eerste positieve reacties op beursregistraties. Meer dan honderd bedrijven hebben hun deelname bevestigd, waardoor reeds bijna 70 procent van de netto expositieruimte van de laatste editie bezet is. En hoewel we in 2021 nog midden in de pandemie zaten, is het een schitterende prestatie. Ook opmerkelijk is dat 46 procent van de ingeschrevenen internationaal is en 10 procent bestaat uit nieuwe exposanten.’

Innovaties VITRUM 2023

Er zijn volgens Zandonella Necca veel innovaties in de maak voor VITRUM 2023. ‘Dit te beginnen met de nieuwe lay-out van de paviljoens en de uitnodigingsprocedures voor handelsprofessionals in het hosted buyers-programma. Dit in samenwerking met Italian Trade Agency. Ook de opvallende grafische interface voegt, samen met een moderne, meer functionele lay-out, waarde toe aan de exposantencatalogus. VITRUM Life, het platform van de glasindustrie, omvat een magazine met shownieuws en nieuws van exposanten. Ook de productmarktplaats, web-tv en VITRUM International, de speciale showcase voor de leidende internationale markten, maken er deel van uit.’

Milan Glass Week

Niet langer ‘nieuw’, maar nu een terugkerend evenement, is de Milan Glass Week. De derde editie vindt plaats van 4 tot en met 10 september. De Milan Glass Week vult de VITRUM-line-up aan met een programma van evenementen en initiatieven. Doelgroepen zijn de lokale bevolking, toeristen en eindgebruikers van glasproducten in algemeen. Doel: de promotie van glas van Italiaanse makelij; van artistiek tot ambachtelijk en van industrieel tot technologisch.

VITRUM en Glasstec zijn de twee belangrijkste beurzen op het gebied van vlakglas. De beurzen in Milaan en Düsseldorf wisselen elkaar per jaar af. VITRUM richt zich hoofdzakelijk op machines voor het produceren en bewerken van glas. Glasstec is groter en breder met naast machines ook veel aandacht voor productinnovaties. Glasstec 2024 vindt plaats van 22 tot en met 25 oktober volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.