Nieuws
GIMAV
Fabrizio Cattaneo

Na de pandemie is de wereldeconomie weer aardig op stoom, zelfs tot in Azië. Tenminste, de leden van GIMAV, de Italiaanse overkoepelende organisatie van machinebouwers, zien hun omzet in China flink stijgen. Tien van hen waren deze week aanwezig tijdens de 32ste editie van de beurs China Glass 2023 in Shanghai.

GIMAV lanceerde in Shanghai ook VITRUM International, een project dat is gestart om exposanten op komende internationale beurzen voor de glasindustrie te ondersteunen. Dit door zowel fysieke assistentie ter plaatse maar ook door middel van promotie om bedrijven het hele jaar door zichtbaarheid te geven.

Made in Italy

China Glass is de toonaangevende vakbeurs voor de Aziatische glasindustrie. De beurs richt zich net zoals de Italiaanse beurs VITRIM op machines voor de productie en bewerking van vlakglas en verpakkingsglas. ‘Made in Italy-producten genieten in Azië al lang een goede reputatie’ zegt GIMAV-directeur Fabrizio Cattaneo. ‘Italië is één van de landen van waaruit China het grootste aantal glasverwerkingsmachines, -systemen en -accessoires importeert. China is de vierde bestemmingsmarkt voor de Italiaanse glasindustrie. Onze handel tussen Italië en China bedroeg in 2022 bijna € 155 miljoen euro. De Italiaanse export naar China bedraagt € 104 miljoen euro. Dat is een stijging van 24,4 procent ten opzichte van de cijfers van voor de pandemie in 2019 en een stijging van 64,1 procent ten opzichte van 2021.’

GIMAV: deelname China Glass

‘Onze deelname aan de beurs was voor ons een extra kans om de waarde van handel met China uit te drukken’, vervolgt Cattaneo. ‘Het was ook het ideale platform om VITRUM International aan een wereldwijd publiek voor te stellen. Het nieuwe project zal de VITRUM-gemeenschap ondersteunen op de meest strategische internationale markten. Het is een hybride format dat dubbele diensten biedt aan elk exposerend bedrijf. Het gaat om organisatie en fysieke ondersteuning op de beurzen zelf. Ook een virtuele showcase maakt er deel van uit. Die is 365 dagen per jaar geopend via een speciaal portal voor elke afzonderlijke markt, geschreven in de taal van het specifieke land.’

De deelnemende bedrijven waren: Antonini, CMS, Elettromeccanica Bovone, Forel, Glass Service, Helios Italquartz, Italcarrelli, OCMI-OTG, Optima Srl en STAR. De beurs VITRUM 2023, die GIMAV elke twee jaar organiseert, vindt plaats van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.