Glas in Video
Bottero

Bottero organiseerde op 23, 24 en 25 mei haar jaarlijkse open dagen in de Duitse hoofdvestiging in Grevenbroich. Het was de eerste van drie evenementen dit jaar: ook op 8, 9 en 10 augustus en op 17, 18 en 19 oktober zijn open dagen gepland. Op ongeveer 30 kilometer van Düsseldorf demonstreerde de Italiaanse machinebouwer twee snijtafels voor floatglas en gelaagd glas (363BCS-Jumbo en 548Lam-38) en de rechtlijnige slijpmachine 810BCS. Hieronder vind je het videoverslag van freelance hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld die op bezoek was in Grevenbroich.

De 363BCS-J snijtafel voor floatglas is onder meer uitgerust met een printer voor het automatisch printen en aanbrengen van labels. Ook heeft de snijtafel een scanner voor het scannen en snijden van modellen. De 363BCS-J is geschikt voor glas tot 12 millimeter dikte.

Gelamineerd glas snijden

Het ‘topmodel’ snijtafel 548LAM-38 voor het volledig automatisch snijden van gelamineerd glas is ook in Grevenbroich aanwezig. De tafel heeft een systeem voor het automatisch roteren en trimmen van het glas (randsnedes minimaal 20 mm). Een gepatenteerd beweegbaar hitte-element reduceert de opwarming van het glas bij het doorsnijden van de folies. Zie ook de video van de eerste open dagen in 2021.

Randafwerking

Randafwerking op de 810BCS was ook te zien tijdens de open dagen. De machine maakt 45° verstekhoeken op dik glas en polijst randen met hoge snelheid ‘tot een hoogglansafwerking’.  Area Sales Manager Marco Luk: ‘Met twee sessies per dag demonstreerden we deze machines aan onze klanten in een persoonlijke setting. Het was, en is straks in augustus en oktober, ook de perfecte gelegenheid kennis te maken met het Bottero-team dat verantwoordelijk is voor de Benelux.’ Ook was er tijdens het evenement een gebruikelijke presentatie. Matteo Dal Santo van Skill Glass ging meerdere malen par dag in op de voor- en nadelen van verticale en horizontale CNC-bewerking. Hij gaf antwoord op de vraag ‘welke oplossing is de juiste voor mijn proces?’

Voor meer informatie: bel Marco Luk (+49 172 209 61 08) of geef je hier direct op voor de open dagen in augustus en oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.