Glas in Video
Brandwerend glas

Raadgevend Ingenieursbureau Peutz heeft zijn Laboratorium voor Brandveiligheid vergroot en verplaatst naar Haps. Meer testmogelijkheden, onder meer voor brandwerend glas, in een veranderende markt liggen hieraan ten grondslag. Freelance hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld nam een kijkje en maakte een videoverslag. Senior Projectleider Geveltechniek en Brandveiligheid Joris van der Vleuten leidt hem rond.

Met een accreditatie voor EXAP’s zijn Van der Vleuten en projectleider Brandgedrag Johan Nienhuis klaar voor de toekomst. Want na de ramp met de Grenfell Tower komt er op gebied van gevel en brandveiligheid het een en ander af op bouwers, hun glasleveranciers en het product brandwerend glas.

Officiële opening

De officiële opening van het brandlab was op 2 juni. ‘Beter, groter en door state-of-the-art technologie ook veelzijdiger. En dat willen we graag laten zien’, zei Peutz in haar uitnodiging. Het programma bestond uit een lunch, een mini­symposium, een borrel en een brandproef. David den Boer van Peutz (Consultant Fire Safety and Building Physics / Director) opende de middag. De gastsprekers waren Joric Witlox en Edwin Wesemael. De eerste is voorzitter van Brandveilig Bouwen Nederland BBN en eigenaar van Witlox Brandveiligheid. Wesemael is Technisch Directeur van het Instituut voor Brandveiligheid ISIB  en President van EGOLF.

Video

In de video vertelt Senior Projectleider Geveltechniek en Brandveiligheid Joris van der Vleuten van Peutz over het hoe en waarom van het nieuwe laboratorium.

Lees het volledige artikel in Glas in Beeld#3 – juni 2023 die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Kijk hier voor onze aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.