Nieuws
Glaslinq

VAG Glas, Glashandel Sneek en Glas-Linq zijn gefuseerd en sinds 1 januari actief onder de naam Glaslinq. ‘We hebben een nieuwe huisstijl, logo en website. Maar wat niet is veranderd zijn onze vakkundige teams op de verschillende vestigingen’, zegt Robert van Büseck, eigenaar van moederbedrijf de Olijslager Groep. Tijd voor een interview met deze ‘grootste speler in het noorden van ons land’.

In 2017 zette verfgroothandel Olijslager Groep haar eerste stap in de glasmarkt met de overname van de glasgroothandel VAG Glas in Groningen van Marijke Aust. In 2020 werd Glashandel Sneek overgenomen van Klaas de Bok. En in 2022 werden Glas-LinQ Meppel en Glas-LinQ Deventer door eigenaar Rob Hinne aan Olijslager verkocht. Op 1 januari fuseerden de vier glasbedrijven uiteindelijk tot Glaslinq BV, onderdeel van de Olijslager Groep.

Grootste onafhankelijke

‘Door deze fusie is Glaslinq de grootste onafhankelijke glasgroothandel van Noord-Nederland’, vertelt Van Büseck, ‘met veertig medewerkers en vier vestigingen in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Alle vestigingen snijden en bewerken enkelglas, beschikken over eigen glasspecialisten, eigen transport en een montageteam. In de uitvoering werken de vestigingen nauw samen om een project efficiënt en klantgericht te laten verlopen.’

Lees het volledige artikel in Glas in Beeld#3 – juni 2023 die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Kijk hier voor onze aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.