Nieuws
plaatsen van glas

Glas in Beeld zet de hulpmiddelen voor het tillen, transporteren, monteren en plaatsen van glas op een rij. Ook vragen we enkele gerenommeerde glasbedrijven welke gereedschappen, robots en kranen ze inzetten en wat hun ervaringen zijn.

Arjan Bossink van Versteeg Zichtbaar in Glas: ‘Als we met het delen van deze informatie de rug van een ander kunnen redden dan is dat winst voor de maatschappij. Oftewel: “sharing is caring”.’

Goed gereedschap halve werk

Wie dagelijks glas en ramen plaatst weet het: de glassoorten die je kunt tegenkomen zijn potentieel eindeloos. Het kan bij het plaatsen van glas zelfs nodig zijn om tijdens één klus glas van verschillende vormen en gewichten te plaatsen. Daarom is de beste keuze voor glaszetters en -monteurs om zich goed uit te rusten. We gaan in gesprek met Glascentrale Midden-Holland, Versteeg Zichtbaar in Glas, Interieur Glassolutions en Swinkels Glas om uit te zoeken welke hulpmiddelen zij gebruiken. Daarnaast sommen we van de bedrijven Muyen, Gevelridder, Bohle, Pieterman en EuroTECH de belangrijkste hulpmiddelen op.

Lees het volledige artikel over hulpmiddelen voor het plaatsen van glas in Glas in Beeld#3 – juni 2023 die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Kijk hier voor onze aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.