Glas in Video
gebogen glas

Vandaglas heeft met z’n productielocaties in Nederland en Duitsland een compleet gamma aan glasproducten van eigen makelij in huis. In ons land gaat het om Emmen (isolatieglas), Almelo (enkel- en interieurglas) en Swalmen (spiegels). In Duitsland zijn er faciliteiten in Radeburg (gehard, gelamineerd, structureel verlijmd en gezeefdrukt (isolatie)glas) en Berlijn (gebogen (isolatie)glas). Met dit laatste in de architectuur zo populaire product maakt Vandaglas vaak het verschil. ‘Gebogen glas is aanleiding om ook het rechte glas te mogen leveren’, vertelt architectenadviseur Reinout Jansonius tijdens een bezoek aan vandaglas Döring. ‘Daar hebben we goud mee in handen.’

De fabriek in Berlijn is in 1933 opgericht en maakt sinds 1953 gebogen glas. De twee jubilea zijn aanleiding voor het maken van een promotiefilm. Freelance hoofdredacteur van Glas in Beeld Marco Groothoff was daarbij en deelt hieronder een kort videoverslag. 

Inlijving productie gebogen glas

Vandaglas heete oorspronkelijk Glassolutions en maakt deel uit van AEQUITA, een industriële holding in München die investeert met de fondsen van een Duitse familie. Glassolutions maakte zich per 1 november 2019 los van Saint-Gobain. Vanaf die datum opereerde het glasbedrijf weliswaar zelfstandig, maar nog wel met een duidelijke link naar Saint-Gobain, eigenaar van de naam. Een volgende stap naar onafhankelijkheid maakte het bedrijf op 18 juni 2021 door het gaan voeren van de naam vandaglas waarmee tevens de eigen identiteit werd vergroot. AEQUITA nam Saint-Gobain Glassolutions Objekt-Center, een tak van het Duitse glasverwerkingsnetwerk van Saint-Gobain, een maand daarvoor over. Tot die aquisitie behoorde de glasverwerkingslocaties in Radeburg en Berlijn (Döring Glas met gebogen glas).

Je woning of gebouw isoleren doe je het beste met HR++ isolatieglas. Ook op gebogen glas kun je ISDE-subsidie krijgen. Laat je goed informeren.

2 reacties op “Gebogen glas: ‘vandaglas heeft goud in handen’ 

  1. Beste Marco,

    Dank voor je bezoek aan onze fabriek Doring vandaglas Berlijn, blijft leuk om de passie voor het mooiste bouwmateriaal met elkaar te delen !

    Groet Reinout Jansonius
    vandaglas

  2. Bas Uyland schreef:

    Graag meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.