Nieuws
Hegla

Een symbolische eerste spade in de grond was voor HEGLA het startschot voor de bouw van een nieuw logistiek centrum. Op de locatie in Beverungen voegt het bedrijf de afzonderlijke magazijnen op 3.000 vierkante meter samen. Kortere afstanden, vereenvoudigde processen en meer efficiëntie zijn de strategische doelen van het magazijn. Tegelijkertijd creëert HEGLA door de vrijkomende ruimte van de huidige magazijnen extra productiecapaciteit. De oplevering van het logistieke centrum is gepland voor september 2024.

HEGLA rust het functionele gebouw uit met magazijnliftsystemen, magazijnen met mobiele stellingen en magazijnen met hoge opslagruimte. De moderne warehouse-managementsoftware maakt de processen efficiënter en vergemakkelijkt workflows.

Centrale locatie HEGLA

HEGLA concentreert de levering van alle grondstoffen, goederen en onderdelen voor de drie fabrieken in Beverungen in het nieuwe gebouw. Software die deel uitmaakt van het investeringsproject wijst automatisch de ideale opslaglocatie toe. Zo vinden tot 2.300 pallets hun plek in het magazijn, waar ze direct toegankelijk zijn. Automatisch labelen en scannen stuurt en bewaakt de processen. Leveringsvoorraden kunnen in realtime opgevraagd, nabestellingen meteen uitgevoerd en reserveonderdelen op korte termijn verzonden worden. Het nieuwe magazijn komt midden op het terrein van 95.000 vierkante meter te liggen en centraliseert zo zowel de logistiek als de uitgifte van alle materialen.

Efficiëntie en prestaties verbeteren

‘Met het logistieke centrum bereiden we ons voor op de toekomst en verbeteren we de prestaties van onze magazijn-, uitgifte- en productieprocessen.’ Dat zegt directeur Peter Herrmann. ‘Daarnaast komt er ruimte vrij in de fabrieken, die we beschikbaar kunnen maken voor de verdere groei van de productie.’ Aan de start van de eerste bouwwerkzaamheden ging bijna twee jaar van planning en vergunningsprocedures vooraf. Bernhard Hötger, Managing Director van de HEGLA Group, zegt het volgende over de beslissing om te investeren. ‘Met de investering van 4,5 miljoen euro versterken we de locatie Beverungen, vergroten we onze concurrentiekracht en zetten we ons ook in de toekomst in voor de kwaliteit Made in Germany.’

Veelzijdig bedrijf

Hegla is veelzijdig producent van machines en systemen voor het opslaan, produceren en bewerken van vlakglas. Het moederbedrijf toonde op de afgelopen VITRUM beurs in Milaan de ProLam LSR, een machine met gepatenteerde laserdiodeverwarming voor het snijden van gelaagd glas. Tot de groep behoren ook HEGLA Hanic en HEGLA boraident, respectievelijk gespecialiseerd in software-oplossingen voor vlakglasproductie en laserbewerking van glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.