Nieuws
Global Glass Group
V.l.n.r. Rutger Hooghoed, Derk Mulder, Arnaud Roozen en Dennis Hermans

Arnaud Roozen en Rutger Hooghoed trekken samen de kar van Global Glass Group. Ze willen het bedrijf uit Zwanenburg tot een voorname speler op de Nederlandse glasmarkt maken. Daarin zijn ze al aardig op weg door ‘anders te denken en te ondernemen’.

Ze kennen elkaar al meer dan twintig jaar vanuit de tijd dat ze werkzaam waren bij Saint-Gobain Glass en Glassolutions. Maar ook na het scheiden van hun zakelijke wegen hielden ze contact door jaarlijks minimaal twee keer met elkaar te lunchen. Hun vriendschap staat een zakelijk huwelijk niet in de weg. Integendeel: ze kennen elkaar door en door en vullen elkaar aan.

Start Global Glass Group

Dennis Hermans en Arnaud Roozen startten Global Glass Group in 2018 met één medewerker maar inmiddels is het team negenkoppig. Met zijn netwerk als basis zag Roozen mogelijkheden voor een glashandel die luistert naar de klant, wereldwijd inkoopt en voornamelijk bijzonder glas levert waar andere spelers moeite mee hebben. Dat lukte al snel goed, maar met de komst van Hooghoed in 2022 is dat netwerk nog eens flink vergroot en zijn de ambities verder naar boven bijgesteld.

Vast klantenbestand

GGG heeft naast een vast klantenbestand al voor meerdere projecten het glas geleverd. Daarnaast heeft het bedrijf officiële agentschappen van Chinees vacuümglas. Verder werkt het inmiddels strategisch samen met DemuGlas uit Stadskanaal, dat vanaf januari 2024 ook onder de groepsnaam gaat werken. Een volgende zuidelijke partner hebben de twee al op het wensenlijstje om zo landelijke dekking te krijgen. De hoogste tijd voor een interview.

In de jongste uitgave van Glas in Beeld (GIB#5 – november 2023) lees je het volledige artikel. Nog geen abonnee? Kijk hier voor de mogelijkheden van een volledig of digitaal abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.