Nieuws
Mosa Glas
Marcel Tinnemans en zijn zoon Luc.

Participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen heeft haar deelneming in Mosa Glas, verkocht aan ING Corporate Investments. Tegelijkertijd heeft de familie Tinnemans, de oprichter van het bedrijf uit Echt, haar belang uitgebreid tot een meerderheidsbelang. Daarmee komt het familiebedrijf weer in eigen handen.

Na de investering van MKB Fonds in 2015, is Mosa Glas volgens het fonds getransformeerd van een traditionele glasgroothandel naar een hoogwaardige toeleverancier van vlakglas met eigen bewerking. ‘Onder de hoede van MKB Fonds is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande partij in de verduurzamingstransitie van de woningmarkt. Ook heeft het grote stappen gezet in de transformatie van traditionele groothandel naar een hoogwaardige toeleverancier van verschillende soorten vlakglas. Dit inclusief eigen productielijnen voor glasbewerking’, aldus MKB Fonds.

Mosa Glas terug in handen familie

Het eeuwenoude familiebedrijf komt terug in de handen van de familie Tinnemans. Mosa Glas is in 1865 gestart door de overgrootvader van de huidige algemeen directeur Marcel Tinnemans (57). Zijn zoon, Luc Tinnemans (25), is sinds enkele jaren betrokken binnen het bedrijf, waaronder als aandeelhouder. Luc wordt momenteel voorbereid om op den duur de leiding van zijn vader over te gaan nemen.

Nieuwe fase, andere investeerder

Marcel Tinnemans heeft de relatie met MKB Fonds als zeer prettig ervaren. ‘Altijd open, transparant en professioneel’, zegt hij, ‘maar ook ondernemend. We hebben vele uitdagingen met elkaar doorstaan, waaronder de coronapandemie en energiecrisis, maar ik wist altijd precies wat ik aan ze had. De onderneming gaat een nieuwe fase in en daar hoort een ander type investeerder bij. De professionele werkwijze van ING Corporate Investments en het feit dat ING Bank onze huisbank is, waar we al jaren prettig mee samenwerken, hebben de doorslag gegeven.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.