Nieuws
CAO Vlakglas

De CAO Vlakglas loopt op 31 december af. De onderhandelingen gaan in december van start; het eerste overleg met de vakbonden is gepland voor 20 december.

Inmiddels is er wel een akkoord bereikt over de loonstijging 2024 voor de cao SAVG. Onder deze CAO valt ook een aantal glaszetbedrijven. De CAO SAVG en de afspraken over hun loonsverhoging gelden niet voor leden van de Vakgroep GLAS die ook glas plaatsen maar wel onder de CAO Vlakglas vallen.

CAO Vlakglas

De lopende CAO Vlakglas is in november 2022 vastgesteld en afgelopen februari algemeen verbindend verklaard met de publicatie in de Staatscourant. De CAO kwam begin november 2022 tot stand en nog dezelfde maand gingen de leden van FNV en CNV akkoord. De CAO behelsde onder meer een loonsverhoging van 200 euro bruto per maand. De was voor een jaar: van 1 januari tot en met eind dit jaar.

CAO SAVG

Het bestuur van OnderhoudNL heeft eerder deze maand besloten de loonsverhoging uit de CAO SAVG van 3,3 procent per 1 januari in te laten gaan. De voortgang met betrekking tot de loonsverhoging voor 2024 was vertraagd door verschil in uitleg van de opgestelde CAO-teksten. Die heeft bij veel leden van OnderhoudNL de relatie met opdrachtgevers onder druk gezet. In het reguliere Cao-overleg zullen de verschillen in uitleg nader worden besproken om herhaling hiervan in de toekomst te voorkomen.

1 reactie op “Eerste onderhandeling CAO Vlakglas gepland

  1. Dolf De Groote schreef:

    Halo is er al duidelijkheid over de 80 90 100 regeling in 2024?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.