Nieuws
Corrosiewerend glas

AGC GLASS EUROPE heeft LUXCLEAR corrosiewerend glas geleverd voor de douchewanden van het nieuwe Dunehotel in Nieuwpoort. Met zijn onzichtbare corrosiewerende coating is Luxclear ‘de ideale oplossing’ voor douchewanden en -deuren. Bovendien is de coating ook effectief inzetbaar in toepassingen buitenshuis, zoals in balustrades en serres. En er is meer glas van AGC: in de gevels van de nieuwbouw paste architect Bernard Vauterin van VT & PARTNERS AGC ENERGY 72-38 zonwerend glas toe (400 m2).

LUXCLEAR corrosiewerend glas is verkrijgbaar op gewoon floatglas, extra helder glas en op blauwachtig glas. Dankzij de duurzame bescherming die de coating biedt, is het oppervlak immuun voor corrosie. Met andere woorden: het glas wordt niet troebel of vlekkerig, iets wat vaak het geval is bij langdurige blootstelling aan vocht.

Goed bestand tegen corrosie

LUXCLEAR is goed bestand tegen corrosie als gevolg van de inwerking van chemische stoffen (klasse A volgens EN 1096-2). Peter Bruneel, manager van het Dunehotel: ‘Het glas is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, omdat kalkaanslag en zeepresten tot het verleden behoren. Het behoudt zijn oorspronkelijke esthetiek door het corrosieproces en de aantasting van het oppervlak te beperken. Gewoon afspoelen met helder water is voldoende om het glas schoon te maken. Het onderhoud is daardoor milieuvriendelijk, kost weinig tijd en is dus voor ons enorm kostenbesparend. Het glas in gevels houdt in de zomer de zonnewarmte buiten en dat scheelt enorm in de kosten voor koelen.’

Op meerdere soorten glas

AGC brengt de LUXCLEAR aan door middel van fysische dampdepositie (PVD). Dit is een offline magnetronproces waardoor klanten meer keuze hebben uit verschillende soorten basisglas, zoals extra helder glas (Clearvision) en elegant, blauwachtig glas (Linea Azzurra). Glasbedrijven verwerken en harden LUXCLEAR op een vergelijkbare wijze als floatglas van dezelfde glasdikte. Je snijdt het glas in rechte of ronde vormen, en slijpen, boren en het maken van uitsparingen zijn eveneens mogelijk. Hetzelfde geldt voor het lamineren en bedrukken van het glas. Na het laatste verhittingsproces op het verwerkingsbedrijf is het eindresultaat een robuust enkelvoudig veiligheidsglas dat je meteen bij de gebruiker monteert. AGC heeft bovendien tien jaar garantie op het innovatieve glas.

Snel en gemakkelijk verwerken

D-Glas BVBA Oostende plaatste het interieurglas in 82 badkamers, een repeterende klus voor werfleider Tom Galeyn en zijn ploegen. ‘Het glas is mede op ons advies in samenspraak met de hoofdaannemer en opdrachtgever gekozen, juist om de douchewand proper te houden. Op het zicht is de bescherming niet te zien, maar degene die het kuist zal er zeker veel profijt van hebben. Voor ons als plaatser van het glas werkt het hetzelfde als gewoon glas; we hebben geen extra aanpassingen hoeven doen. Snel en gemakkelijk werken met een mooi product en met een al even mooi eindresultaat.’

Bouwpartners

  • Opdrachtgever: SeaCoast
  • Architect: VT & PARTNERS CVBA, Bernard Vauterin
  • Aannemer: CIT Blaton
  • Glasplaatser: D-Glas BVBA Oostende
  • Interieurglas: AGC LUXCLEAR dikte 10 mm (70 m2)
  • Exterieurglas: AGC ENERGY 72-38 (400 m2)
  • Leveranciers: AGC Moustier en Glascentra uit Bavikhove

Meer glasprojecten vind je op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.