Nieuws
Arno Spierings
Arno Spierings

Arno Spierings was op 1 juni 25 jaar eigenaar van De Glascentrale in Tilburg, waar hij tien jaar daarvoor, in 1988, als glaszetter in dienst kwam. De 35 jaar ervaring van Spierings in het glas is aanleiding voor een interview.

We spreken een gedreven ondernemer die met zijn mensen 24 uur per dag klaar staat om werken te maken en schades te repareren. ‘De grootste uitdaging? Het vinden van mensen.’

Arno Spierings: hart voor de zaak

Het was Arno’s neef Patrick Spierings die ons op het spoor bracht. Hij werkt op kantoor bij De Glascentrale. ‘Arno maakt zich al jaren sterk voor de sector en heeft veel hart voor de zaak’, schreef hij. ‘En dat al 35 jaar lang. Dat verdient wellicht een interview.’ En zo is het maar net, juist ook omdat het verhaal van Spierings dat van velen is in de sector. Hij is gestart op de werkvloer, gegroeid in de organisatie en de kans gekregen de zaak over te nemen. In het geval van Spierings was dat op 1 juni 1998, exact tien jaar na zijn start in de sector. Hij nam de aandelen van een glasbedrijf samen met Henri Thebes over en kocht zijn compagnon in 2020 uit om zelfstandig door te gaan. De gestage groei is ook het verhaal van vele bedrijven. Gestart met twee bussen en een handjevol medewerkers heeft De Glascentrale nu veertien bussen en 25 mensen werken, waaronder vijf ZZP’ers.

Opvang zieken lastig

Het bedrijventerrein en de entree van De Glascentrale zijn gemakkelijk te vinden. Bokken met glas en resteelwagens tekenen het beeld. En, zoals bij vele glasbedrijven, moet je voor het kantoor op één hoog zijn. De wagens die voor de werkplaats staan, horen er eigenlijk niet te zijn’, zegt Spierings terwijl hij een kop koffie tapt. ‘Maar we hebben twee zieken, één helaas wat langduriger, en het opvangen van hen is lastig.’

Lees het gehele interview met Arno Spierings in de jongste uitgave van Glas in Beeld: GIB#6 – december 2023. Nog geen abonnee? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.