Nieuws
FENSTERBAU FRONTALE

Van 19 tot en met 22 maart 2024 vindt in Neurenberg FENSTERBAU FRONTALE plaats. De vakbeurs biedt een ‘compleet’ overzicht van de markt voor ramen, deuren en gevels.

FENSTERBAU FRONTALE bestaat uit een beurs en een uitgebreid lezingenprogramma. Internationale bezoekers kunnen zich verheugen op praktische en professionele ontwikkelingen in de sector. Naast het contact met experts, collega’s en exposanten zijn er volop mogelijkheden om innovaties en trends uit de eerste hand te ervaren en producten uit te proberen. Zoals altijd vindt tegelijkertijd HOLZ-HANDWERK plaats. Deze vakbeurs voor machinale houtbewerking bezoek je met hetzelfde entreeticket.

Deelnemers en bezoekers

In 2022 namen, samen met HOLZ-HANDWERK, 708 exposanten deel uit 33 landen. Er waren ongeveer 28.500 bezoekers uit meer dan honderd landen. Dit jaar zijn er een kleine 800 exposanten. Tot de deelnemers op het gebied van vlakglas en aanverwante artikelen behoren A+W, AGC, Bohle, Edgetech, Gestellpool Europe en Hoeflon.

FENSTERBAU FRONTALE FORUM

Het FENSTERBAU FRONTALE FORUM biedt meer dan dertig keynote speeches en paneldiscussies over actuele onderwerpen uit de sector. Op alle vier de beursdagen zullen experts lezingen geven en praktijkgesprekken voeren over duurzaamheid, ventilatie en seriematig bouwen en renoveren. Het forum is daarnaast dagelijks van 13.30 tot 14.15 uur het podium van ‘expert talks’ over kozijnen en ramen van PVC en hout en de toegankelijkheid van gebouwen. Nog een programmaonderdeel: op woensdag 20 maart om 16.15 uur zullen influencers en experts uit de branche inzicht geven in de wereld van ‘social selling’.

Ontwikkeling FENSTERBAU FRONTALE

FENSTERBAU FRONTALE vindt zijn oorsprong in de naoorlogse jaren. In die tijd konden producenten van glas en kozijnen glazenmakers zich de aanschaf van materiaal, machines en gereedschappen nauwelijks veroorloven. Het idee van een markt voor gebruikte machines en gereedschappen was geboren. Die eerste ‘beurs’ was in 1949 in Karlsruhe. De beurshallen in Karlsruhe waren op den duur te klein voor de groeiende aantallen bezoekers en exposanten. In 1988 werd besloten om naar Neurenberg te verhuizen als nieuwe locatie voor de beurs. De vakbeurs heet sinds 2000 FENSTERBAU FRONTALE.

De grootste beurs op het gebied van vlakglas is Glasstec. De aankomende editie vindt plaats van 22 tot en met 25 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.