Nieuws
Glas in Beeld

De redactie van Glas in Beeld wenst u een fijne vakantie! Vanaf medio augustus vindt u op onze site weer dagelijkse updates over het produceren, bewerken en toepassen van vlakglas. Zo staat het najaar onder meer in teken van de Glasstec in Düsseldorf, ’s werelds grootste beurs op het gebied van glas en natuurlijk de Glas Award die op 25 oktober tijdens de Hollandse avond zal worden uitgereikt. Nog niet ingeschreven? Meld uw project, toepassing of initiatief (ter promotie van vlakglas) aan voor de Innovatie en Glas Award.

De komende uitgave van Glas in Beeld (nummer 4 -september 2012) staat onder meer in het teken van ventilatieroosters, waar we een special aan besteden. Andere onderwerpen zijn: brandwerend glas voor bloedbank, glazenier werkt met voorgekit loodprofiel, Museum Lalique en LHV investeert anti-cyclisch. Verder plaatsen we een interview met Dennis Wertheimer.

Brandwerend glas voor bloedbank Gebouw Y van bloedbank Sanquin te Amsterdam is een modern ‘licht’ gebouw met prettige en eigentijdse werkplekken geworden. Maar dat lukte niet zomaar, want het nieuwe gebouw is verweven met de bestaande gebouwen op het Sanquin-terrein. En de farmaceutische productieprocessen, liepen tijdens de bouw gewoon door. Dat leverde speciale oplossingen op, zoals een uitneembare en beloopbare brandwerende glasvloer en 90 minuten brandwerende ramen.

Glazenier werkt met voorgekit loodprofiel Bas Noordman van Kaatje & Zoon Glas-in-lood in Den Haag is nog geen dertig jaar oud, maar heeft al bijna vijftien jaar ervaring met glas-in-lood. Noordman is full service glazenier. Er komen veel daglichten, bovenlichten, binnendeuren en raamhangers voor in zijn werk, en voor dit werk maakt hij gebruik van het nieuwe voorgekit loodprofiel van Peli Glass Products uit Zoetermeer. We nemen een kijkje.

Interview Dennis Wertheimer Dennis Wertheimer (37) heeft een volgende belangrijke stap gezet in zijn toch al imposante carrière bij Saint-Gobain. Gestart als managementtrainee onder Jan Bom, is hij sinds maart Commercieel en Marketing Directeur Saint-Gobain Glass Benelux. Daarmee treedt Wertheimer in de voetsporen van zijn vader die een internationale marketingfunctie had bij een ander groot Frans merk, Remy Martin, en ook met zijn gezin naar het buitenland trok.

Museum Lalique Sinds een jaar is in de Commanderij van Doesburg een museum te vinden dat geheel is gewijd aan het oeuvre van René Lalique (1860-1945), ‘de Rembrandt van de juwelen- en glaskunst’. De collectie is tot stand gekomen door particuliere initiatief van Santino Melssen, voorzitter van Stichting Lalique, en conservator Benjamin Janssens die zelf werken hebben geschonken aan het museum. Vanuit hun galerie ‘De Gerheysenhof’, dat mondiaal glaswerk van Lalique over de wereld verkoopt, hebben liefhebbers met grote korting werken aangekocht met als tegenprestatie dat ze een periode in bruikleen aan het museum worden gegeven.

LHV investeert anti-cyclisch LHV Glasgroothandel heeft CE Level 1 behaald op de productie en het leveren van brandwerend isolatieglas. Daarnaast heeft het bedrijf uit Den Bosch de assemblage van Screenline, isolatieglas met lamellen, in licentie gekregen, en maakt het onder meer een 30 minuten brandwerende versie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.