Nieuws
Glas in Beeld

De redactie van Glas in Beeld wenst u een fijne vakantie! Vanaf medio augustus vindt u op onze site weer dagelijkse updates over het produceren, bewerken en toepassen van vlakglas. Zo staat het najaar onder meer in teken van VITRUM in Milaan, een kleine maar belangrijke beurs op het gebied van de productie en bewerking van vlakglas.

De komende uitgave van Glas in Beeld (#4 -september 2023) heeft naast de beurs VITRUM onder meer als onderwerpen thermische glasbreuk, de beurs A+A en de gevolgen van het verkeerd om plaatsen van glas. Ook een interview met ‘glasprediker’ Erik Kröder.

Thermische breuk. Hoe zit dat?

Het merendeel van de glasbreuken waar glasherstelbedrijven mee worden geconfronteerd zijn thermisch van aard. Nu is het de laatste tijd behoorlijk warm, maar ook in de winter voert thermische breuk de boventoon. Opdrachtgevers (verzekeraars) vragen zich af hoe het kan dat er zoveel glasbreuk is met het verschil in warmte als oorzaak. ‘Jullie producten zijn toch zo hoogwaardig? Vroeger had je amper last van thermische breuken.’

Beurs A+A

In aanloop naar de opening van de beurspoorten in Düsseldorf op 24 oktober reist de organisatie van de beurs A+A 2023 de wereld rond om met name de pers te informeren. De vorige editie van deze wereldwijd grootste internationale vakbeurs voor veiligheid en gezondheid op de werkvloer was in 2021. Lars Wismer, Directeur A+A bij Messe Düsseldorf (tevens Directeur van de Glasstec) gaat uit van een recordaantal deelnemers en bezoekers ten opzichte van twee jaar terug. In 2021 waren er 1.204 exposanten uit 56 landen en meer dan 25.000 bezoekers. Motto van de beurs: ‘People Matter’.

Ruiten verkeerdom. Probleem of niet?

Een ruit verkeerdom plaatsen gebeurt vaak niet bewust. Onoplettendheid of géén juiste uitleg gekregen kunnen de oorzaak zijn. Kan het kwaad om isolatieglas met de ruit die feitelijk aan de buitenzijde had moeten zitten andersom te plaatsen? Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Met andere woorden: soms zal het antwoord ‘nee’ en soms ‘ja’ zijn. In Glas in Beeld een casus waarbij het antwoord ‘ja’ luidt: het verkeerdom plaatsen heeft flinke gevolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.