Nieuws
GPD

Het Glass Performance Days congres 2023 (GPD) in Tampere, Finland start over een week en de key note speakers van de openingsceremonie zijn bekend.

  • Bertrand Cazes, Secretary General, Glass for Europe
  • Alf Rehn, Professor of Innovation, Design & Management at the University of Southern Denmark
  • Yasmin Al-Ani Spence, Director, WilkinsonEyre Architects
  • Christoph Timm, Principal, Skidmore, Owings & Merrill (SOM) Architects

Programma GPD

Met GPD 2023 is het gebruikelijke tweejaarlijkse ritme hersteld. De ‘call for papers’ van het congres behelsde presentaties in te sturen op het gebied van de volgende zes onderwerpen: gevels, glas in architectuur, R&D, glasproductie, markttrends en speciale glasproducten. Het programma volgende week heeft ‘Way to grow’ als thema en start op 13 juni.

  • 13 juni 2023   Workshops
  • 14 juni 2023   Workshops + Opening Ceremony + Get Together Party
  • 15 juni 2023   Conference sessions + Exhibition + Step Change + Conference Dinner
  • 16 juni 2023   Conference sessions + Exhibition + Step Change + Farewell Party

Energie-efficiency

‘Juist nu is het de uitdaging volop te investeren in kennisoverdracht’, aldus de congresorganisatie, van oudsher onder de vleugels van Tamglass uit Tampere, tegenwoordig Glaston. Ter promotie breekt de GPD inmiddels een lans voor energiebesparing door de inzet van hoogwaardig glas dat volgens de organisatoren het belangrijkste item blijft voor de bouw-, glas- en gevelindustrie de komende jaren. Het marktaandeel van nog maar 2 procent voor triple glas ‘kan en moet veel hoger’, aldus de GPD. Zo blijkt uit cijfers dat in Europa nog steeds 44 procent van al het toegepaste glas uit enkele beglazing bestaat. Ongecoat dubbelglas heeft een marktaandeel van 42 procent, terwijl voor HR++ en triple glas dat percentage respectievelijk 12 en 2 is. ‘Veel mogelijkheden dus, niet alleen voor nieuwbouw, maar juist ook vanuit het oogpunt van de vervanging van glas.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.