Nieuws
Industrie 4.0

U zult de term term Smart Industrie, beter gekend als Industrie 4.0, ongetwijfeld wel eens zijn tegengekomen. Maar wat betekent dit voor de glasindustrie? En waarom is deze fase van de industriële revolutie zo belangrijk? Smart-Builder geeft inzicht in een heldere blog op haar site.

‘In de komende paar jaar is het best mogelijk dat de glasindustrie zich volledig gaat moderniseren. En we praten hier niet enkel over verwachte vooruitgang. Toenemende integratie betekent meer communicatie via de cloud en met minder menselijke tussenkomst’, aldus het Nieuwzeelandse bedrijf dat de feiten over Industrie 4.0 op een rij heeft gezet.

Industrie 4.0 verwijst naar een vierde, aanhoudende industriële revolutie:

  • 18e tot 19e eeuw: Introductie van stoomkracht, dit leidde tot de mechanisatie van bepaalde handmatige werkzaamheden
  • Laat 19e eeuw tot pre-WO I: Introductie van elektriciteit, verdere mechanisatie, grotere fabrieken, start van assemblagelijnen
  • 1980 tot heden: Introductie van computers met automatisering op grotere schaal
  • Vandaag: Massale automatisering, toenemende integratie tussen computer en machinepark, communicatie via de cloud, steeds minder menselijke tussenkomst

Voor een uitgebreide analyse over wat Industry 4.0 inhoudt en wat in een fabriek/systeem nodig is om te voldoen aan de criteria, lees je meer in ‘What Everyone Must Know About Industry 4.0‘ door Forbes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.