Nieuws
tuinbouwglas

Scheuten Glas uit Venlo heeft een nieuw type isolatieglas met hoge lichttransmissie ontwikkeld voor toepassing in de ID Kas van Duijvestijn Tomaten. Het gaat om Isolide VenloW-D70 glas met een LTA van circa 93 procent en een lichtstrooiing (‘hazefactor’) van circa 70 procent. Het isolatieglas kent een opbouw van 4 millimeter gehard extra helder ARC glas (low-iron met anti-reflectie coating), een met Argon gevulde spouw (14 mm) en gehard figuurglas ARC (4 mm).

Totaal wordt ruim 11.000 vierkante meter van het glas toegepast in het innovatieve kasconcept dat naar verwachting een productiviteitswinst van 5 tot 10 procent heeft ten opzichte van enkel kassenglas. Het glas heeft een U-waarde van 2,6 W/m2K en draagt samen met een speciaal systeem voor vochtbeheersing en de toegepaste teeltmethode bij aan het lagere energieverbruik van de kas. De streefwaarde is 15 tot 20 kubieke meter aardgasequivalent/m2, waar de normale waarde voor tomatenteelt 35 tot 40 m3/m2 is. De projectgrootte omvat circa 15.000 vierkante meter glas. Scheuten levert naast Isolide VenloW-D70 ook Isolide Superplus 1.1G D70 (ca. 1.000 m2, 4 mm gehard figuurglas [14Ar] 4 mm gehard SSN1.1), Isolide Superplus 1.1G (ca. 700 m2, 4 mm float [14Ar] 4 mm SSN1.1) en floatglas (2.300 m2, 4 mm). De maximale afmetingen bedragen (lxb) 3,16 x 1,98 meter.

De ID Kas wordt een hectare groot en is ontwikkeld door een consortium bestaande uit Technokas (ontwerp & bouw), Boal (profielen ) en Scheuten (beglazing) in opdracht van Gebroeders Duijvestijn (tomatenteler). Ruud Geerlings, Director Business Development van Scheuten: ‘Met onze systeempartners is een compleet nieuwe VenloW-energy kas ontwikkeld; dé oplossing voor een groene toekomst van de glastuinbouw en de energie-efficiënte opvolger van de wereldwijd bekende Venlo-kas.’ De oplevering staat gepland voor december 2013. Meer informatie: www.scheuten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.