Productnieuws

Kenniscentrum Glas organiseert op donderdag 22 april in de omgeving van Utrecht de workshop Inbraakwering met glas. De workshop is bestemd voor projectleiders, calculators, werkvoorbereiders en medewerkers verkoop binnen- en buitendienst.

Glas wordt steeds vaker toegepast ten behoeve van inbraakwering. Zowel vanuit het Bouwbesluit als het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) als in Arbobesluiten zijn daarvoor eisen en richtlijnen opgesteld. Diverse internationale en nationale normen liggen daaraan ten grondslag. De eisen en richtlijnen zijn echter complex en leiden mede daarom in de praktijk regelmatig tot fouten; zowel wat betreft de interpretatie van regelgeving, als de keuze van het product als de feitelijke toepassing (plaatsing). In de workshop wordt een overzicht gegeven van alle eisen en richtlijnen die relevant zijn bij inbraakwering met glas. Nadruk ligt daarbij op: wanneer, welk en hoe inbraakwerend glas moet worden toegepast. Tevens wordt aandacht besteed aan de diverse glassoorten en glassamenstellingen die nodig zijn om de gewenste inbraakwering te realiseren. Ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen zal uitvoerig aan bod komen. Bij de diverse onderdelen zullen voorbeelden uit de praktijk ter toelichting dienen.

 Onderwerpen die tijdens de workshop aan de orde komen zijn: de relevante normen en regelgeving: Europees en nationaal, het Politiekeurmerk Veilig Wonen, de diverse producten/ mogelijkheden, toepassing van inbraakwerende beglazing: aandachtspunten bij plaatsing en praktijkcases.

De workshop wordt georganiseerd op op donderdag 22 april in de omgeving van Utrecht. De aanvang is 15.30 uur en de workshop duurt tot circa 20.30 uur. Deelnamekosten zijn 225 euro (ex BTW) per deelnemer voor GBO-leden en 275 euro (ex BTW) voor niet-GBO-leden. Voor de bij STOOV aangesloten bedrijven geldt dat deze kosten volledig subsidiabel zijn. Tijdens de workshop wordt een hand-out uitgereikt. Aanmelden kan via www.kenniscentrumglas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.