Productnieuws

TwinTronic van Duco uit Veurne combineert natuurlijke ventilatie en buitenzonwering. Het ventilatierooster met geïntegreerd textieldoek wordt elektrisch gestuurd en is daarmee toepasbaar in het DucoTronic System. Als onderdeel van dit vraaggestuurd ventilatiesysteem communiceert TwinTronic draadloos via het zogenaamde Z-wave protocol met de CO2 sensor.

Deze sensor stuurt de toe- en afvoer van lucht op basis van de luchtkwaliteit en de temperatuur in elke leefruimte, dus direct bij de bron.De TwinTronic vult het bestaande Duco gamma aan van elektrisch gestuurde roosters voor het toevoeren van verse lucht. Het aluminium rooster wordt ‘onzichtbaar' op het kozijn achter een buitenmuur (in de spouw) geplaatst. Het systeem combineert volgens Duco niet alleen ventilatie en zonwering, maar is ook geluidwerend. Akoestisch dempingmateriaal maakt het rooster ook geschikt voor projecten waar sprake is van geluidsbelasting. Het zonweringdoek is eenvoudig uitneembaar vanaf de binnenzijde en ook beschikbaar in een stormvaste uitvoering. Bij geopende ramen dient het afgerolde textieldoek tevens als insectenwering. De montage van het rooster op het raam is vooraf mogelijk in de werkplaats of na plaatsing van het raam op de bouwplaats.

Het DucoTronic System ventileert volledig automatisch op basis van de luchtkwaliteit in elke leefruimte en de relatieve vochtigheid in de ‘natte' ruimtes. Het realiseert een betere energiehuishouding (EPC-winst tot 0,26) in woningen, want het ventileert alleen waar en wanneer dat nodig is, en in de juist hoeveelheid, aldus Duco. Meer informatie: www.duco.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.