Nieuws

AGC Glass en Van der Valk Hotels hebben een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerp van een hotelkamer waarin zoveel mogelijk glas wordt toegepast en de veelzijdigheid van glas als materiaal getoond wordt. Komende zomer wordt de zestien verdiepingen hoge nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Tiel afgerond. AGC Glass wil in deze vestiging een glazen hotelkamer realiseren. Jonge architecten, interieurarchitecten, designers en andere ontwerpers worden uitgenodigd hiervoor een ontwerp te maken. Deelnemen kan tot 15 mei.

De opgave betreft het ontwerp van een grote hotelsuite met een oppervlakte van 60 vierkante meter op de begane grond van de bestaande bouw van het hotel in Tiel. Het gaat om het transformeren van twee hotelkamers naar één grote suite. In de nieuwe suite dient zoveel mogelijk glas toegepast te worden. Het ontwerp dient de vele mogelijkheden die glas biedt te tonen en het liefst ook nog een vernieuwing aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van spiegelend, geprint of gelakt glas. Welke vorm zou glas in deze context aan moeten nemen?

AGC Glass in haar nieuwsbrief: ‘Juist een hotelkamer is een zeer private omgeving. Hoe kan een materiaal als glas, wat traditioneel geassocieerd wordt met publieke functies, hier toegepast worden? Wat laat je in deze omgeving zien en wat niet, en hoe verandert dat door de dag? Hoe manipuleer je het glas zodanig dat het moeiteloos alle functies vervult die van een hotelkamer gevraagd worden? En hoe zorg je tegelijkertijd dat de gasten een weergaloze nacht beleven?’ Het is de ambitie van AGC en Van der Valk om de glazen hotelkamer eind 2015 al in gebruik te nemen. Het ontwerp dient daarom technisch haalbaar te zijn en te voldoen aan algemene eisen van comfort, onder meer op het gebied van akoestiek. In de nadere uitwerking zal het ontwerp natuurlijk ook moeten voldoen aan het Bouwbesluit. Deelname aan de ontwerpwedstrijd voor de glazen hotelkamer staat open voor alle architecten, interieurarchitecten, designers en andere ontwerpers uit Nederland en daarbuiten.

Meer informatie over de ontwerpopgave, voorwaarden en inschrijven: agcnederland.nl en architectenweb.nl.

1 reactie op “Ontwerpwedstrijd glazen hotelkamer Van der Valk Tiel

  1. Daar mag het verwarmend IQ-Glas toch niet in ontbreken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.