Nieuws

Hermans Techniglaz uit Bergschenhoek heeft de opdracht gekregen om op maat gemaakte en geïsoleerde PowerGlaz BIPV-panelen te leveren voor de Diamantbeurs in Amsterdam. BIPV staat voor building integrated photovoltaic, de integratie van PV-panelen in gevels, daken of lichtstraten. De BIPV-panelen worden toegepast in de glaskoepel waaronder een dakterras, restaurant en loungebar komen. De geïntegreerde zonnecellen wekken energie op en hebben tevens een zonwerende functie om het binnenklimaat zo stabiel mogelijk te houden. Het totaal geïnstalleerde vermogen is ruim 25 kWp, in combinatie met een lichtdoorlaatbaarheid van circa 25 procent. De 132 geïsoleerde panelen zullen voorzien worden van een zonwerende coating en een argon gevulde warm edge spacer. De panelen, met 66 verschillende maten en een totaal oppervlak van 300 vierkante meter, worden naar verwachting rond mei geplaatst.

De Diamantbeurs is een rijksmonument dat in ere wordt hersteld en verder zal gaan onder de naam Capital C. Een plek in Amsterdam waar ontmoeting, samenwerking en creativiteit opnieuw centraal staan. De Diamantbeurs werd in 1910-1911 gebouwd naar ontwerp van architect G. van Arkel in opdracht van de Vereeniging Beurs voor den Diamanthandel. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was dit het levendige centrum van de diamanthandel en tevens een middelpunt van het Amsterdams joodse leven, dat van oudsher nauw verbonden was met deze branche. In 1989 verhuisde de Diamantbeurs naar een nieuwe locatie in Amsterdam Zuidoost. In 2001 werd de voormalige diamantbeurs op het Weesperplein als rijksmonument aangewezen.

Impressies: ZJA Zwarts & Jansma Architecten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.