Nieuws
glaszetter

Kenniscentrum Glas heeft in april enkele mensen met een uitkering omgeschoold tot assistent glaszetter. Het was de eerste keer dat het kenniscentrum deze driedaagse cursus, die speciaal is ontwikkeld voor mensen in een uitkeringssituatie, heeft gegeven. Dit gebeurde in samenwerking met twee leerwerkbedrijven: Buro naar Werk en de Dekker Groep.

In de cursus wordt naast kennis over glas, glasproducten en plaatsingsvoorschriften aandacht besteed aan het werken met gereedschappen en het plaatsen van glas. Hierbij gaat het om basiskennis en -vaardigheden. De cursus vond plaats in de praktijkruimte van Kenniscentrum Glas te Amersfoort waar materialen als kozijnen beschikbaar zijn. Na het succesvol afronden van de cursus en het behalen van een BVCA-diploma worden de deelnemers voor een werkervaringsperiode bij glaszetbedrijven ondergebracht die vooraf hun interesse in het project hadden opgegeven. Dit wordt gecoördineerd door de leerwerkbedrijven. Doelstelling is dat de assistent glaszetter na die periode bij het glasbedrijf in dienst treedt. Kenniscentrum Glas en de leerwerkbedrijven zullen de komende periode meerdere cursussen Assistent Glaszetter gaan inplannen en ook de overige glasbedrijven die zich hiervoor hadden aangemeld gaan benaderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.