Nieuws
schakelbaar glas

Gauzy uit Tel Aviv, heeft voor 2 miljoen dollar aan aandelen gekocht van smart glass technologiebedrijf Research Frontiers. Het bedrijf kocht op de Nasdag 2.173.916 gewone aandelen Research Frontiers tegen een prijs van 0,92 dollar per aandeel. Gauzy heeft ook de mogelijkheid om tot 1 miljoen dollaar aan extra gewone aandelen te kopen van Research Frontiers tegen de marktprijs op het moment van aankoop. Gauzy is licentiehouder van Research Frontiers, de uitvinder van de gepatenteerde SPD-SmartGlass-technologie. Het gaat om een licentie voor de ontwikkeling en productie van lichtgevoelige emulsie en folie voor de productie van schakelbaar glas.

De liquid crystal technologie van Research Frontiers is met name sterk in toepassingen in de transportsector, zoals slimme ramen en schuifdaken voor auto’s, treinen, vliegtuigen en boten. De markt voor smart glass is een gevestigde markt met een brede wereldwijde dekking. Research Frontiers heeft een licentie verleend aan meer dan veertig chemische, film- en glasbedrijven. Gauzy’s gevestigde en groeiende netwerk van meer dan 55 glasbedrijven wereldwijd biedt extra synergie, infrastructuur en groeimogelijkheden voor de sector van de smart glass. Het Israëlische bedrijf heeft recent een vestiging in Stuttgart geopend om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn. Het de eerste keer Research Frontiers een investering van één van haar licentienemers heeft aanvaard.

Het schakelbaar glas van Gauzy wordt gemaakt op basis van liquid crystal en wordt dan ook onder de naam Liquid Crystal Glass (LCG) op de markt gebracht. De gepatenteerde technologie maakt het mogelijk de transparantie van glas te sturen. Eyal Peso, oprichter en CEO van Gauzy: ‘Ons bedrijf is snel gegroeid en de smart glass filmtechnologie en onze relatie met Research Frontiers vormen een belangrijk onderdeel van onze expansiestrategie. We zien grote kansen en synergieën tussen onze bedrijven. Deze investering zal onze samenwerking vergroten en versnellen, en ons in staat stellen om de best presterende en meest innovatieve technologieën aan onze klanten wereldwijd aan te bieden.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.