Goed Fout
brandwerend glas
Foto: Peutz Geveltechniek

Tijdens een onderhoudsinspectie bij een hotel te Amsterdam valt het oog al vrij snel op de ruiten in de binnenwand op begane grond niveau. Die zijn over het gehele glasoppervlak wit van kleur. Het is niet mogelijk door het brandwerend glas te kijken.

Licht dat via de gevelbeglazing binnenkomt wordt vanuit de slaapkamer als een schimmige lichtvlek waargenomen. De betreffende situatie doet zich op elke verdieping voor. Het gebouw heeft zeven bouwlagen. De wanden vormen telkens de afscheiding tussen een gang en de slaapkamers van de hotelkamers. De gang grenst aan de andere zijde aan de gevel waar isolatieruiten zijn toegepast. Vanwege de grote gelijkenis met melkglas is bij aanvang van de inspectie aangenomen dat het om melkglas gaat. Echter, op hoger gelegen verdiepingen zijn er in dit glas ook kleine belletjes te zien. Plaatselijk zijn de belletjes geclusterd. Het blijkt om een brandscheiding te gaan, maar op geen van de ruiten is een inscriptie of stempel te zien. Wat is er aan de hand met dit brandwerend glas en voldoet het nog?

Lees het volledige artikel in Glas in Beeld 6 – 2018 die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.