Productnieuws
barcodescanner

Scannen via een app gaat eenvoudiger dan met gangbare scanners, biedt extra mogelijkheden en is bovendien nog goedkoper ook. Tenminste, dat vindt het Duitse A+W, softwareontwikkelaar voor de glassector. Reden om te komen met A+W Smart Companion, een app voor het met een smartphone scannen van barcodes. Maar de app is meer dan barcodescanner alleen.

Van barcode tot ERP

In de industrie en handel heeft de barcodescanner zich als onontbeerlijk gereedschap gevestigd, geruime tijd ook al in de vlakglasbranche. Van de registratie van de goederenontvangst in het magazijn via de statusregistratie in de productie tot en met de leveringsbevestiging bij de klant worden gegevens door middel van het lezen van een barcode geregistreerd en aan ERP- en productiesystemen doorgegeven. De houdbaarheidsdatum van de industriële scanner, zoals wij die kennen, is volgens A+W echter zo goed als verstreken. De smartphone, voorzien van de app A+W Smart Companion, met een groot rekenvermogen en algoritmes voor grafische registratie, is volgens A+W klaar om de taken over te nemen. ‘A+W Smart Companion ondersteunt de volledige toegevoegde waardeketen en draagt bij aan de digitalisering ervan; wat tijd en kosten bespaart. Smartphones zijn daarnaast technisch aanzienlijker volwassener en stabieler, omdat ze in veel grotere aantallen stuks worden geproduceerd dan industriële scanners. Dientengevolge stroomt een wezenlijk groter onderzoeks- en ontwikkelingspotentieel het eindproduct binnen’, aldus A+W.

Intelligente begeleider

A+W toont met zijn app aan in welke richting de ontwikkeling zich beweegt. Peter Kühn, Product Manager bij A+W: ‘Het gebruik van talloze scanfunctionaliteiten met de huidige smartphones is al werkelijkheid geworden. Onze scanner-app voldoet aan alle eisen zonder de nadelen van traditionele scannerhardware. En dat in de volledige Supply Chain. De gebruiker vervangt speciale en kostbare hardware door een vertrouwd mobiel toestel dat wij dagelijks allemaal gebruiken. Daarom is er ook minder training nodig.’

De A+W Smart Companion kan niet alleen als barcodescanner worden gebruikt, maar ook als mobiel informatiestation. Op die manier kunnen de medewerkers bijvoorbeeld de locaties van ordercomponenten bekijken, evenals de inhoud van bokken laten weergeven. Zo is het volgens A+W tweerichtingscommunicatie geworden. ‘Ongeldige boekingen vanwege een verkeerde leesvolgorde van de barcodes zijn uitgesloten, omdat de app de gebruiker leidt. De leeskwaliteit wordt dus duidelijk verhoogd. Een andere functie: de app kan meerdere barcodes in één keer scannen, zoals bijvoorbeeld bij randverbindingsetiketten op een bok, wat leidt tot tijdsbesparing. Het werk is productiever en er worden minder fouten gemaakt. De A+W Smart Companion zal ook op toekomstige smartphones kunnen functioneren; met steeds meer functies. Toekomstige app-generaties gaan steeds meer gebruikmaken van technieken als GPS en gebruikers login met sensoren. De A+W Smart Companion app is daarop voorbereid’, aldus Kühn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.