Nieuws
afstandhouders

Edgetech Europe heeft met succes drie producten van de Super Spacer-familie onderworpen aan de RAL-testprocedure. Vanaf 1 april dragen Super Spacer T-Spacer Premium, T-Spacer Premium Plus en TriSeal Premium Plus, afstandhouders voor isolatieglas, het RAL-kwaliteitslabel.

Drie jaar geleden introduceerde de Vereniging voor de Kwaliteit van Vlakglas (Gütegemeinschaft Flachglas e.V.) een in- en externe vorm van monitoring voor de producten waar isolatieglas is uit opgebouwd. Sindsdien mag isolatieglas alleen de RAL-kwaliteitszegel dragen als de afstandhouders, droogmiddelen en afdichtingsmiddelen die bij de productie worden gebruikt, getest zijn conform de kwaliteits- en testvoorschriften van de RAL-GZ 520.

‘Wanneer de meest gecompliceerde consument wordt geconfronteerd met de extreem gecompliceerde jungle van certificaten en labels, heeft hij begeleiding en een betrouwbaar besluitvormingshulpmiddel nodig’, zegt Edgetech. ‘De RAL-kwaliteitslabels behoren sinds 1925 tot de meest prestigieuze in Duitsland. Er zijn nu meer dan 160 verschillende producten voor de afzonderlijke productgroepen en het aantal RAL-kwaliteit gecontroleerde producten is toegenomen tot ongeveer 9.000.’ Joachim Stoss, Managing Director van Edgetech Europe: ‘Het RAL-kwaliteitslabel is één van de betrouwbaarste en betrouwbaarste kwaliteitscertificaten op de markt vanwege de goed gedefinieerde kwaliteitscriteria en het onafhankelijke karakter. Door middel van de RAL-markering van onze afstandhouders, laten we aan isolatieglasfabrikanten zien dat dit product grondig is getest en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Bovendien heeft de glasindustrie nu meer alternatieven bij het indienen van offertes waar energie-efficiënte ramen nodig zijn.

Passief Huis certificaat

Alle drie RAL-kwaliteitsgecontroleerde Super Spacer-systemen zijn ook gecertificeerd voor arctische klimaten en ook voor elke klimaatzone met lagere eisen door het Passive House Institute in Darmstadt. Met een randweerstand van 6,11 mK/W werd Super Spacer Premium beoordeeld in de hoogste efficiëntieklasse phA +. ‘Met een U-waarde van 0,028 W/m2K is Super Spacer één van de meest energie-efficiënte afstandhouders op de markt’, aldus Edgetech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.