Productnieuws
glaszuiger

VIAVAC uit Lopik introduceert de VIAVAC GBL2, een mechanische glaszuiger met een hijsvermogen tot 500 kilogram voor de verlengde versie met extensies. De glaszuiger is speciaal ontwikkeld voor het eenvoudig plaatsen van een groot scala aan glazen gevelelementen of ruiten. De compacte basis heeft een hijsvermogen van 250 kilogram.

De wendbare GBL2 is uitgerust met een kort ophangoog, die het mogelijk maakt vlakglas in combinatie met een hijs- of minikraan onder overstekken te plaatsen. Bij een groter bereik weet de machine het maximale hijsvermogen van de kraan optimaal te benutten dankzij het lichtgewicht van de machine. Bij het plaatsen is het glas eenvoudig te kantelen dankzij het draai- en kantelmechanisme. Marketing manager Thomas Andriessen: ‘Dankzij de compacte afmeting kan de machine tussen een gevel en steiger worden gehesen, wat handig is bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Ook bij het realiseren van een serre met lange glaspanelen biedt de GBL2 uitkomst, vanwege extensies die doorbuigen van het glas tegengaan.’ De GBL2 heeft een dubbel circuit, wat de veiligheid ten goede komt en het gebruik van spanbanden overbodig maakt. Andriessen: ‘De nieuwe machine is een antwoord op de vraag vanuit de markt. Een aannemer die werkt met lange glaspanelen heeft behoefte aan een krachtige machine. Deze uitvoering is klein van stuk maar kent een grote capaciteit dankzij de extensies.’

Gemakkelijk en veilig

VIAVAC is fabrikant van een range mechanische zuigers voor het gemakkelijk, veilig en beschadigingsvrij plaatsen van glas. Dit kan om vlakglas gaan, maar ook voor het installeren van gebogen glas biedt VIAVAC oplossingen. ‘Het bedrijf blijft het assortiment innoveren en uitbreiden, door bij klanten te informeren waar obstakels en valkuilen kunnen worden weggenomen’, aldus Andriessen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.