Nieuws

Nederlandse ondernemingen hebben tijdens het Nederlands-Duits zonne-energie-forum in Utrecht de gelegenheid om met de Duitse koplopers op het gebied van zonne-energiesystemen in contact te komen. De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) organiseert dit forum op dinsdag 16 maart om kennis over de nieuwste technieken en innovaties op het gebied van zonne-energie uit te wisselen tussen ondernemers uit beide landen.

‘Zonne-energie is één van de meest stabiele en toegankelijke bronnen van duurzame energie', zegt Anouk de Jong, energie-expert van de DNHK. ‘Daarnaast heeft deze energiebron in Duitsland al bewezen een goede economische stimulans te kunnen geven. Zo neemt het Duitse RWE deel aan de Zuid-Spaanse zonne-energiecentrale ‘Andasol 3', de toekomstig grootste zonne-energiestandplaats van Europa, die een half miljoen mensen van stroom moet voorzien.' De betrokkenheid van de grote energiereuzen bij dit soort projecten zorgen ervoor dag ook de nichespelers hiervan profiteren. De Duitse zonne-energiebedrijven Q-Cells, Solarworld en Solon boekten in de afgelopen tijd al behoorlijke beurswinsten.

Binnen enkele jaren is de branche in Duitsland uitgegroeid tot een branche met ruim 80.000 werknemers en een omzet van 10 miljard euro. In Nederland is er een groeiende ontwikkeling te zien als het gaat om zonne-energie en deze biedt voor Nederlandse ondernemers nog talloze kansen. ‘Nu deze duurzame energiemarkt in een stroomversnelling dreigt te geraken, is het voor Nederlandse ondernemingen aantrekkelijk om hierin te investeren en niet voorbij te gaan aan de groeimogelijkheden die deze branche biedt', aldus De Jong. Aanmelding voor het forum kan tot en met maandag 1 maart per e-mail naar a.dejong@dnhk.org. Meer informatie: www.dnhk.org 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.