Nieuws
letselveilig glas

Letselveilig en doorvalveilig glas zijn twee in de praktijk veel gebruikte begrippen. Maar wat zijn nu de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee?

Allereerst opgemerkt dat letselveilig glas beter letselbeperkend glas zou moeten worden genoemd. In de titel van de NEN 3569 wordt immers gesproken over het beperken van risico’s van lichamelijk letsel door brekend glas. Die risico’s worden dan beperkt door glas met een veilig breukpatroon toe te passen. Volgens NEN-EN 12600 zijn dit glasproducten met de classificaties 2(B) 2 en 1 (C) 3. In de praktijk zijn dit gelaagd veiligheidsglas (bijv. 33.1) en thermisch gehard veiligheidsglas (bijv. 4 mm gehard glas). Waar vervolgens letselbeperkend glas moet worden toegepast is, naast de daadwerkelijke positie van de beglazing in het bouwwerk, afhankelijk van de gebruiksfunctie en het type constructie.

Lees het volledige antwoord op deze vraag in onze rubriek Uit de praktijk in de jongste uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.