Nieuws

De ondernemersvereniging van Glazeniers (OVG) en de Vakschool Schoonhoven hebben de handen ineen geslagen en zijn een unieke vierjarige opleiding tot glazenier op MBO-niveau gestart. Uniek, omdat het de eerste reguliere, fulltime glasopleiding in Nederland is. De opleiding loopt reeds sinds het begin van het schooljaar, met twaalf voltijd- en negen deeltijdleerlingen, maar met de opening van het glazenierslokaal op 22 januari is de opleiding nu ook officieel in gebruik genomen.

Met de ontwikkeling van de opleiding tot glazenier wordt ingespeeld op de toenemende behoefte aan gekwalificeerde glazeniers. De vierjarige opleiding leidt onder meer op binnen de technieken van glas-in-lood, restauratie en brandschilderen. Ook warmglastechnieken komen terug in het programma. Daarnaast wordt aandacht besteed aan vormgeving en ondernemerschap. Meer over de start van de opleiding in Glas in Beeld nummer 1, februari 2010.

2 reacties op “Vakschool Schoonhoven start met opleiding tot glazenier

  1. G.V. J.S. n.v.t. Callenfels schreef:

    goeden avond,

    Kunt u mij meer informatie over deze opleiding geven

    gr Valentijn

  2. Marc valk schreef:

    Goedendag ik heb sinds 1975 een goedlopend glas in lood atelier in Haarlem volgend jaar wil ik met pensioen ik zoek een jonge enthousiaste glazenier die het bedrijf over wil nemen kunnen jullie me daar bij helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.