Nieuws

Tot de vijf kandidaten die in de race zijn voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie, behoort Scheuten Solar uit Venlo. De prijs, die door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) wordt uitgereikt, bekroont innovatieve ondernemingen en moedige investeerders, die zich in het grensoverschrijdende bedrijfsleven in de kijker hebben gespeeld. Er hebben dit jaar 41 bedrijven naar de gerenommeerde prijs meegedongen.

Naast Scheuten Solar zijn de hotelketen Van der Valk, Erfo Bekleidungswerk uit het Duitse Nordhorn, Kampmann uit het Duitse Lingen en het gemeenschappelijke project van de bouwbedrijven Dura Vermeer uit Rotterdam, haar (half)zusteronderneming Flexbase en Vector Foiltec uit Bremen genomineerd. Op de website van de DNHK kunnen bezoekers t/m 21 september 2010 de prijswinnaar voor dit jaar kiezen. Op 6 oktober 2010 zal tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Mercedes-Centrum te Utrecht de winnaar bekend worden gemaakt.

Scheuten Solar, een onderdeel van de Scheuten Group uit Venlo, is een internationale speler op het gebeid van ontwerp, productie, distributie en installatie van zonnepanelen met ruim 450 medewerkers. Doordat de wortels van het bedrijf in de glasproductie liggen, kan Scheuten de branches glas en zonne-energie ideaal met elkaar combineren. Scheuten Solar behaalt een aanmerkelijk deel van haar omzet op haar belangrijkste afzetmark Duitsland. In 2000 heeft Scheuten Solar een fabriek in het Duitse Gelsenkirchen gekocht en deze tot de modernste productiefaciliteit voor zonnepanelen in heel Europa ontwikkeld. Daarmee heeft de Nederlandse onderneming een wezenlijke bijdrage geleverd aan het internationale concurrentievermogen van de regio op een innovatieve groeimarkt. Onlangs heeft Scheuten haar activiteiten nog verder uitgebouwd en een driecijferig miljoenenbedrag in een joint venture in de buurt van Maagdenburg geïnvesteerd. Daar wordt sinds begin 2010 dagelijks 700 ton vlakglas voor onder andere de zonne-energiebranche geproduceerd. De investering heeft nu al 265 banen ter plaatse opgeleverd. Meer informatie: www.dnhk.org en www.scheutensolar.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.