Nieuws
Cradle-to-Cradle
Stratobel beGreen

AGC Glass Europe is de eerste glasproducent die gelaagd glas met het Cradle-to-Cradle Certified Silver keurmerk kan leveren. Het gelaagd en geluidwerend veiligheidsglas wordt respectievelijk onder de naam Stratobel beGreen en Stratophone beGreen op de markt gebracht. Stratobel gelaagd glas biedt bescherming tegen letsel, vallen, inbraak en vandalisme. Stratophone gelaagd glas biedt diezelfde bescherming en is ook geluidwerend, dankzij een transparante geluidwerende tussenlaag van PVB tussen de glasbladen. Een eerste project is ook al een feit.

Sinds AGC in 2010 zich heeft georiënteerd op Cradle-to-Cradle (C2C), levert de onderneming continu inspanningen om haar producten nog beter te maken. Het resultaat is dat zij het grootste aanbod van producten met C2C Silver- en C2C Bronze-certificering op de markt heeft. Ook Stratobel beGreen en Stratophone beGreen zijn getest en goedgekeurd volgens de vijf prestatiecategorieën van het C2C Products Innovation Institute. Door te kiezen voor C2C gecertificeerde producten als Stratobel beGreen of Stratophone beGreen, kunnen architecten en bestekschrijvers gegarandeerd meer duurzame projecten opleveren en hogere scores behalen op certificering voor gebouwen, zoals BREEAM en LEED.

Eerste project 

AGC heeft in samenwerking met QbiQ Wall Systems een eerste project in uitvoering met Stratophone beGreen geluidwerend veiligheidsglas. QbiQ is een Nederlandse fabrikant van systeemwanden en heeft net als AGC een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid. In het vernieuwde kantoor in Den Haag van BDO Accountants & Adviseurs voert QbiQ de scheidingswanden uit met Stratophone beGreen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.