Nieuws

Velux Nederland uit De Meern is verwelkomd als het 250ste lid van de Dutch Green Building Council (DGBD). De DGBC is een onafhankelijke non-profit organisatie die streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland. Hiervoor ontwikkelt de organisatie keurmerken voor een onafhankelijke beoordeling van zowel nieuwe als bestaande gebouwen en gebieden op het gebied van duurzaamheid.

‘Wij zijn zeer verheugd om deel uit te maken van een organisatie die zich net als wij inzet om de klimaatveranderingen terug te dringen en het energieverbruik van gebouwen te reduceren', zegt Michel Kalis, commercieel directeur van Velux Nederland. Door deelname aan de DGBC wil Velux haar kennis op het gebied van daglicht en natuurlijke ventilatie delen met de overige deelnemers. In Europa wordt ongeveer 40 procent van de totale energieconsumptie verbruikt door gebouwen. Door slimmer te bouwen en gebruik te maken van innovatieve, energiebesparende producten kan enorm worden bespaard. Sinds september 2009 is het eerste keurmerk van de DGBC, de BREEAM-NL Nieuwbouw 2010, operationeel en worden beoordelingen van nieuw te bouwen utiliteitsgebouwen uitgevoerd. In de loop van 2010 volgen een beoordelingssysteem voor nieuw te bouwen woningen en appartementen, een systeem voor bestaande gebouwen en een systeem voor (her)ontwikkelingsgebieden.

‘Door de functies van bestaande woningen opnieuw te benoemen en oplossingen aan te dragen voor een optimaal bouwontwerp, waarin een balans bestaat tussen daglicht, warmtebeheer en ventilatie probeert Velux ook een bijdrage te leveren aan het terugdringen van klimaatveranderingen, het veiligstellen van het energieaanbod en het reduceren van het energieverbruik', verduidelijkt Kalis. ‘Velux investeert uitgebreid in producten en tools die een bijdrage kunnen leveren aan het ontwikkelen van energieneutraal en energieproducerende gebouwen door het ontwikkelen van verschillende visualisatietools en het bouwen van modelwoningen volgens het Actief Huis principe. Deze gebouwen voldoen aan de eisen die in de toekomst aan duurzame gebouwen gesteld zullen worden en focussen op de gezondheid en het comfort van de mensen die erin verblijven door optimaal gebruik te maken van daglicht en natuurlijke ventilatie. De door ons opgedane kennis uit de projecten delen wij graag met de overige deelnemers van de DGBC.' Meer informatie: www.velux.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.