Productnieuws
Counter Balancer

VIAVAC uit Lopik heeft een slim hijshulpmiddel ontwikkeld voor het plaatsen van glas onder een overstek binnen maximaal 2 meter van de gevellijn. Deze VIAVAC Counter Balancer (CBL-1000) is ontworpen om elke montage tot 1.000 kg binnen de gevellijn uit te voeren. Een contragewicht zorgt voor de juiste positie van het glas. Op deze wijze positioneert een glasmonteur de ruit nauwkeurig. Naast koop, zijn de Counter Balancer en de vacuüm hijsgereedschappen van VIAVAC ook te huur.

Combineren met glaszuigers

De Counter Balancer is volgens VIAVAB prima te combineren met de glaszuigers van het bedrijf. De VIAVAC GBX is geschikt voor glaselementen tot 800 kg. Het plaatsen van kleine ruiten direct onder het overstek kan met de VIAVAC GBL. ‘Met het verkorte ophangoog is hijsen in kleine ruimtes een fluitje van een cent’, aldus VIAVAC. ‘Onze glaszuigers zijn 360 graden draaibaar en hebben een 90 graden kantelmechanisme. Het draaien en kantelen komt goed van pas wanneer glaselementen onder een overstek geplaatst moeten worden. Dat geldt ook voor ramen waar de glaslatten aan de binnenkant van het kozijn gemonteerd zijn. Ook gebogen glas plaatsen kan dankzij onze compact GB2-300/R800 op een snelle en eenvoudige manier. Mede door zijn afmeting is de Counter Balancer eenvoudig te transporterenook prima geschikt voor gebruik met autolaadkraan, mobiele kraan en minikraan.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.