Nieuws

Op 8 juni organiseert Stichting Living Daylights een excursie naar Al-Light (14:30 tot 18:00 uur) van Border Architecture; winnaar van de Daylight Award 2010. Dit project te Haarlem van architect Henri Borduin toont aan dat het mogelijk is daglicht tot diep in de woning door te laten dringen door het strategisch plaatsen van lichtkokers.

Ondanks een beperkte beschikbaarheid aan ruimte is er een optimale daglichttoetreding gerealiseerd. Voorafgaand aan presentaties van Borduin en enkele andere sprekers zal Al-Light worden opengesteld voor belangstellenden. Voor donateurs van Stichting Living Daylights is deelname kosteloos. Voor niet-donateurs zijn de deelnamekosten 30 euro.

In samenwerking met Material Design en Product Magazine organiseert de stichting op 26 mei een discussieavond met het thema ‘De Beleving van Daglicht'. Deze activiteit wordt gefaciliteerd door Velux in De Meern. De discussieavonden worden sinds enkele jaren georganiseerd en met veel enthousiasme ontvangen. Aldus de stichting in een persbericht. De avond zal om 18:00 uur beginnen met een korte rondleiding door het Daglicht Advies Centrum van Velux. Hierna volgen vier presentaties van achtereenvolgens Atto Harsta namens Stichting Living Daylights, Nicolas Roy namens Velux, Henri Borduin namens Border Architecture en daglichtkunstenaar Joost van Santen. De deelname is kosteloos. Op donderdag 27 mei, de dag na deze discussieavond, organiseert Velux een workshop omtrent hun Daylight Visualizer 2.5.

Inschrijven voor de evenementen kan via ev@livingdaylights.nl. Meer informatie: www.livingdaylights.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.