Nieuws

Gebouw X is een nieuw gebouw van de hogeschool Windesheim in Zwolle. Aan de buitenkant is de volledig vlakke composietgevel het meest in het oog springende kenmerk. De glasmontage op dit nieuwe gevelmateriaal werd goed uitgedokterd. Binnen valt vooral op dat het centraal gelegen atrium zoveel overzicht biedt: in dit gebouw is verdwalen onmogelijk. De vele glazen binnenwanden geven iedereen een goed beeld van zijn plek in het gebouw. Glas in Beeld nummer 1 2010 gaat uitvoerig in op het project.

Gebouw X van de hogeschool Windesheim in Zwolle is wat de architect een ‘compact en flexibel' gebouw noemt. Compactheid en flexibiliteit bleken goed te combineren in een laag en breed gebouw. Een grote vide knipt het gebouw in twee delen en brengt daglicht in het hart ervan. Doordat de vloerdelen aan beide kanten van de vide een halve verdieping van elkaar zijn verschoven, is een split-level doorsnede ontstaan. De vloeren zijn onderling met hellingbanen verbonden. Lees meer in Glas in Beeld februari 2010.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.