Nieuws

Om de focus op klantgerichtheid extra te stimuleren reikt de VMRG dit jaar voor het eerst de ‘VMRG Klantgerichtheidsprijs voor de gevelbranche' uit: alle bij de VMRG aangesloten bedrijven uit de gevelbranche dingen mee naar deze prijs via een afvalrace. Zij zijn alle 200 het afgelopen half jaar concreet gemeten op klantgerichtheid. De laatst overgebleven bedrijven zijn bekend gemaakt en AGC Flat Glass uit Tiel maakt deel uit van deze top 11.

De andere tien resterende zijn Alkondor Hengelo te Hengelo, Alucol te Neer, Aluverre Gevelbouw te Hardinxveld-Giessendam, Astra Stramon te Asten, Brakel Atmos te Uden, Van Dijk-Inpijn Engineering te Arkel, Van Dool Geveltechniek te De Lier, De Groot & Visser te Gorinchem, Rollecate Group te Staphorst en Solarlux Nederland te Nijverdal. Een zogenaamde ‘mystery klant' heeft de bedrijven het afgelopen half jaar benaderd via telefoon, e-mail en de website. Daarbij is gekeken naar snelheid, hoe gastvrij een klant onthaald werd, het overnemen van initiatief. Na elke ronde ging de helft van alle bedrijven op basis van de behaalde scores door naar de volgende ronde. De laatste Top-25 bedrijven hebben in ronde 4 van hun klanten via een zogenaamd ‘E-assessment klantgerichtheid' een mooie spiegel voorgehouden gekregen. In deze meting nodigde het bedrijf tien van zijn klanten uit om zich te laten beoordelen op goede punten en punten waar het voor de klant beter zou kunnen. De 25 bedrijven waarvoor dit E-assessement is uitgevoerd krijgen binnenkort elk hun persoonlijke resultaten teruggekoppeld.

De Top-11 bedrijven die nu zijn overgebleven zullen in ronde 5 allemaal persoonlijk door de jury bezocht worden voor een interview en rondleiding. De winnaar wordt in september bekend gemaakt tijdens de VMRG Marktdag. De Klantgerichtheidsprijs voor de gevelbranche is een initiatief van de VMRG en wordt door de VMRG georganiseerd in samenwerking met Door Training & Coaching. Meer informatie: www.vmrg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.