Nieuws

Gevel- en glaskapbouwers leerden tijdens het congres Challenging Glass, dat afgelopen donderdag en vrijdag werd gehouden aan de TU in Delft, van de nieuwste projectvoorbeelden. Constructeurs bekeken test- en onderzoeksresultaten en architecten en constructeur deelden kennis en ervaring die opgedaan zijn. Daarmee is Challenging Glass, dat twee jaar geleden voor de eerste maal georganiseerd werd, uitgegroeid tot een toonaangevend evenement.

Nederland mag trots zijn op dit waar, volgens een deelnemer uit de Verenigde Staten ‘iedereen die er toe doet', aanwezig is. De conclusies, na twee dagen bijgepraat te zijn over de frontlijn van de techniek? Er wordt heel veel bedacht, de mogelijkheden om float-, halfgehard- en gehard glas te  lamineren met pvb- of SGPfolies en te wapenen met staal lijken eindeloos. In het onderzoeken van die mogelijkheden, en welke optie voor welke toepassing de beste is, zit veel tijd en aandacht.

Toch wat indrukken: China spaart kosten noch moeite om stappen vooruit te zetten. Hoewel er al langer zorgen leven over de kwaliteitsbeheersing; waren nu overtuigende voorbeelden te zien waarin de Chinezen bijvoorbeeld glas produceren in afmetingen die in Europa nog onmogelijk zijn. Voor prestigeprojecten in Parijs en New York worden compleet glazen gevels en gebouwen neergezet, waarbij geld geen rol speelt. Nederland ontwikkelt een positie als specialist in het realiseren van budgetversies waarbij interessante en tegelijk betaalbaar gewerkt wordt. De techneuten tenslotte vragen zich af hoe betrouwbaar chemisch gehard glas is. Het complete verslag leest u in de komende uitgave van Glas in Beeld dat eind juni verschijnt. Meer informatie: www.bk.tudelft.nl/challengingglass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.