Nieuws
GlasPlein

De Jaarbeurs in Utrecht heeft alle maatregelen getroffen om weer veilige beurzen te kunnen organiseren. Toch heeft Vakgroep GLAS besloten niet met een Glasplein aan de BouwBeurs in februari 2021 deel te nemen. De verplichte anderhalve meter afstand beperkt het aantal mensen dat tegelijk aanwezig mag zijn. Dat maakt ‘netwerken’ onmogelijk, het belangrijkste doel van het Glasplein, zoals ook in 2019 het geval was. De BouwBeurs 2021 vindt plaats van 8 tot en met 12 februari 2021.

‘Corona heeft het beurzen- en evenementenlandschap veranderd’, zegt Camille Janssen, de ‘brand owner’ van de BouwBeurs. ‘Dat biedt uitdagingen, maar ook heel veel kansen. Er wordt dan ook met man en macht – en uitdrukkelijk met alle stakeholders – aan een veilige maar vooral ook aan een waardige Bouwbeurs gewerkt. Iedereen begrijpt dat we voorlopig niet meer terug kunnen naar hoe het ooit was. Vijfenzeventigduizend bezoekers in vijf dagen is nu simpelweg niet mogelijk. En dus zullen we creatief moeten zijn. Want we willen hoe dan ook een fantastische BouwBeurs neerzetten en recht doen aan de thema’s die spelen voor zowel de uitvoerende als opdrachtgevende bouw. Wij zullen extra aandacht geven aan duurzaamheid, industrialisatie en digitalisering maar er is uiteraard ook heel veel aandacht voor productinnovaties binnen alle segmenten die worden geboden.

Veilige BouwBeurs

En dus zijn Janssen en zijn team al wekenlang druk met het uitwerken van nieuwe vormen en concepten en met het benaderen van exposanten en partners. ‘We zijn met de exposanten van 2019 in gesprek en het beeld vanuit de markt is dat men uitziet naar BouwBeurs 2021 en graag wil meedoen.’ De veiligheid van de exposanten en bezoekers heeft voor Janssen de hoogste prioriteit. ‘Geen enkele beursorganisatie kan zich veroorloven dat er tijdens een event mensen besmet raken. Wij niet, maar ook onze concullega’s niet. Vandaar dat we samen met alle organisaties, waaronder onze branchevereniging CLC Vecta, zijn opgetrokken in het maken van een protocol. Dat protocol is er nu en is goedgekeurd door de overheid. In ieder geval zijn wij heel blij met het feit dat wij sinds 1 juli onze deuren weer voorzichtig hebben geopend.’

Maatregelen BouwBeurs

De Jaarbeurs neemt extra maatregelen om de bezoekersstromen tijdens de BouwBeurs te controleren zodat het voor bezoekers en exposanten te allen tijde mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. 

  • Het bezoeken van bijeenkomsten is alleen mogelijk op basis van (online) inschrijving vooraf bij de betreffende organisator. Voor veel beurzen en andere bijeenkomsten werkt de Jaarbeurs met tijdvakken. Het aantal gasten per tijdvak is gelimiteerd op basis van beschikbare capaciteit.
  • Bij de entrees en op de beursvloer wordt eenrichtingsverkeer ingesteld door middel van signing en looppaden.
  • Bij de entree wordt iedereen gewezen op de protocollen, huisregels en de gezondheidscheck. Mensen met gezondheidsklachten wordt verzocht om naar huis te gaan.
  • Tijdens bijeenkomsten zijn de gangpaden extra breed en worden de looppaden duidelijk aangegeven.
  • Op verschillende plekken is desinfectiemateriaal beschikbaar.
  • Bij de sanitaire voorzieningen worden verschillende maatregelen getroffen zoals: maximaal aantal personen per ruimte, extra schoonmaak, eventueel extra mobiele toiletvoorzieningen, beschikbaarheid desinfectiemiddel.
  • Exposanten worden verplicht hun stand zo in te richten dat het houden van de minimale afstand van 1,5 meter gewaarborgd is. Hierbij volgt de Jaarbeurs de richtlijnen van het brancheprotocol van EventPlatform. 
  • De horecapunten kennen aangepaste regels om hygiëne en 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.
  • Er wordt extra schoonmaak ingezet om contactoppervlakken frequent te reinigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.