Nieuws

De jury van de Glas en Innovatie Award, de prijzen voor vooruitstrevende en spraakmakende initiatieven en projecten op het gebied van vlakglas, heeft gisteren de winnaars en eervolle vermeldingen bepaald van beide prijzen. Totaal zijn vijf initiatieven/projecten/producten genomineerd. Het juryberaad was in Gouda op het kantoor van GBO, de werkgeversorganisatie in de vlakglassector die de Award samen met Eisma Bouwmedia organiseert. De jury onder leiding van hoogleraar Chris Geurts (foto) heeft een recordaantal van 56 inzendingen met 46 verschillenden projecten en initiatieven beoordeeld.

De winnaars worden op donderdag 30 september bekendgemaakt tijdens de Hollandse avond op de Glasstec 2010 die van 28 september t/m 1 oktober plaatsvindt in Düsseldorf. De jury van de Glas Award kent de volgende samenstelling: hoogleraar dr. ir. Chris Geurts (voorzitter), Theo van den Ingh (voormalig directeur-eigenaar van Glasgroep Spliet & de Waal), ing. Cees Isselmann (adviseur bij Kohler Peutz), Ben Van Dorssen (algemeen secretaris GBO) en Marco Groothoff (hoofdredacteur Glas in Beeld).

De Glasstec valt vroeg in 2010. Met een vroege beurs, is ook de inschrijftermijn van de Glas Award een maand eerder dan andere jaren gesloten: 7 juli 2010. De Awards staan in het teken van een bijzondere toepassing van vlakglas of een spraakmakend initiatief in de vlakglassector. Wie volgen Kraanspoor (Glas Award) en Scheuten Sunrise (Innovatie Award) op? In nummer 4 van Glas in Beeld (september) worden de nominaties bekendgemaakt en vooruitgeblikt op de beurs. Ook wordt in deze uitgave van Glas in Beeld een interview geplaatst met juryvoorzitter Geurts die in september 2009 is benoemd als hoogleraar van de leerstoel ‘technology of the building envelope', oftewel de gebouwschil. In nummer 5 (oktober) wordt teruggeblikt op de winnaars en uitreiking van de Glas en Innovatie Award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.