Nieuws
Guardian

Guardian Glass is in juli gestart met de productie van gecoat glas op een nieuwe installatie in haar tweede fabriek in Czestochowa, Polen. Met de nieuwe coater breidt de glasfabrikant uit Luxemburg haar productie van zonregulerende glasproducten met low-E voor de woning- en utiliteitsbouw uit. De coater staat in een productiefaciliteit waar zich ook een nieuwe floatglasproductielijn bevindt. Die gaat naar verwachting volgende maand in bedrijf.

Guardian brengt bovenstaande gecoate producten onder de naam ClimaGuard en SunGuard op de markt. Insteek: het vergroten van de energie-efficiëntie en de esthetiek van gebouwen en het comfort van de gebruikers. Guus Boekhoudt, Executive Vice President van Guardian Glass over de investering. ‘Architecten en bouwbedrijven verhogen het gebruik van energie-efficiënte producten om de bouwschil te verbeteren. We zetten ons in om onze klanten daarbij te ondersteunen. Dat doen we door hen toonaangevende glasproducten en oplossingen met een hoge toegevoegde waarde te bieden.’

Floatglasproductie

De oorspronkelijke floatglaslijn in Czestochowa is onlangs gerepareerd. Hierdoor is de productiecapaciteit met ongeveer 25 procent gestegen. Met deze renovatie en de ingebruikname van de nieuwe float, niet ver van de bestaande fabriek, verdrievoudigt Guardian haar productie in Polen. Door de bouw van de tweede float- en gecoat glasfabriek in Polen voldoet de glasfabrikant aan de toenemende vraag in Oost-Europa naar gecoate en bewerkte glasproducten. De nieuwe fabriek is naar eigen zeggen ‘de meest efficiënte en operationeel doeltreffende fabriek binnen de groep’. 

Voldoen aan groeiende vraag

Dankzij deze investeringen is Guardian volgens Boekhoudt in staat om snel en efficiënt producten met toegevoegde waarde te ontwikkelen en te produceren voor de Oost-Europese regio. ‘Het feit dat we tijdens de Covid-19-crisis in staat zijn geweest om de installatie van de coater veilig uit te voeren is op zich werkelijk een prestatie. Hetzelfde geldt voor de start binnenkort van de nieuwe floatglasproductielijn. We zetten onze visie om waarde te creëren voor ons bedrijf, onze klanten en de samenleving voort. De veiligheid en het welzijn van onze werknemers blijven echter onze hoogste prioriteit.’

Nieuwe producten

Guardian Europe heeft onlangs twee nieuwe productoplossingen aan haar portfolio toegevoegd. Er is een samenwerking met ML System voor de productie van BIPV. Ook is er een strategisch partnerschap met Merck voor het aanbieden van eyrise schakelbaar glas. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.