Nieuws

Nu het huurcontract ten einde loopt, verlaat AGC Glass Europe om ‘functionele en economische redenen' het historisch gebouw in Bosvoorde om een nieuw hoofdkantoor te bouwen in Louvain-la-Neuve (België). Die zal vanaf 2013 alle administratieve en managementdiensten van de groep huisvesten, die momenteel over verschillende plaatsen in het land gespreid zijn.

De reden om de ongeveer 500 medewerkers samen te brengen in één gebouw is om de vastgoedkosten van de groep te drukken; in een minder dure omgeving en met een doordachte modulaire indeling van het gebouw, aldus AGC in een persbericht. Louvain-la-Neuve ligt in het verlengde van de Brusselse agglomeratie met als bijkomend voordeel de ligging in de nabijheid van een aantal productie-units van de groep, eveanl een goede bereikbaarheid via weg en openbaar vervoer.

Voor de bouw van de nieuwe zetel is een Europese projectenwedstrijd voor architecten en studiebureaus ingericht. Omdat het gebouw een toonbeeld van de glastoepassingen moet worden, in het kader van innovatie en duurzame ontwikkeling, moet het gebouw, aldus AGC:

  • voldoen aan het criterium van‘nul energie';
  • een tijdloze dimensie hebben, die ontsnapt aan architecturale modetrends;
  • de informele communicatie, ontmoetingen en uitwisselingen bevorderen;
  • de positionering van AGC op het vlak van innovatie onderbouwen;
  • putten uit het ruime gamma architecturaal en decoratief glas van AGC Glass Europe.

De nieuwbouw vraagt een investering van 29 miljoen euro en moet medio 2013 gereed zijn. Alle details over de wedstrijd en het inschrijvingsformulier staan vanaf 1 juni op de homepage van www.agc-glass.eu .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.