Productnieuws

VIAVAC introduceert een nieuwe glaszuiger: de VIAVAC GBH-1800. De de fabrikant en leverancier van vacuüm hijsgereedschappen breidt met deze ‘Jumbo’ glaszuiger haar glasassortiment verder uit. De glaszuiger heeft verschillende configuratiemogelijkheden en afneembare en verstelbare zuignappen. Hierdoor is het apparaat veelzijdig inzetbaar voor grote en lange, maar ook kleine en smalle ruiten. De VIAVAC GBH-1800 is ontwikkeld voor het hijsen van grote en zware glaselementen tot 1.800 kilo.

Mechanisch kantel- en draaimechanisme

Kleinere ruiten kunnen met de hand 90 graden worden gekanteld. Bij grote en zware glaselementen kan dat niet. Daarom is de VIAVAC GBH-1800 uitgevoerd met een hydraulisch kantelmechanisme. Daarnaast zijn de draaibewegingen van het apparaat gemotoriseerd en kan het glas met één druk op de knop 360 graden worden gedraaid. De glaszuiger wordt geleverd met een bekabelde en een radiografische afstandsbediening voor het aanzuigen en lossen op afstand. 

Vier vacuümcircuits 

Om extra veiligheid tijdens het hijsen te creëren, is de VIAVAC GBH-1800 uitgerust met een ‘quattro vacuümsysteem’, oftewel vier onafhankelijke gesloten vacuümcircuits. Het apparaat kan met behulp van een speciaal ontworpen transportframe eenvoudig worden vervoerd. Er is geen speciaal transport nodig. De glaszuiger wordt op de bouwplaats in zijn transportframe door een heftruck opgepakt en naar de plaats van bestemming gebracht. Naast te koop, zijn de vacuüm hijsgereedschappen ook te huur. VIAVAC beschikt over een ruime huurvloot en bezorgt de hijsgereedschappen op locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.