Nieuws
vlakglasafval

AGC Nederland, vestiging Haarlem, is ‘VRN-Inzamelpunt 2020’ geworden. Vlakglas Recycling Nederland (VRN) beloont drie inzamelpunten met de beste vulgraad met een glazen Award. De tweede prijs is voor Stylish Glass Van Veggel uit Waalwijk en de derde prijs gaat naar Nederlandse Glasindustrie in Schiedam. 

VRN introduceerde de prijs voor het Inzamelpunt van het jaar in 2018. Het inzamelpunt dat gedurende een jaar de meest ideale vulgraad laat zien, wordt beloond met de VRN-Award. ‘Een optimale vulgraad draagt bij aan een beter milieu’, motiveert VRN dit initiatief. ‘Een te volle container mag en kan niet vervoerd worden, waardoor de transporteur nog een keer terug moet komen. Een te lege container betekent vaker rijden dan noodzakelijk. Beiden leveren onnodig transport op en zijn een belasting voor het milieu.’

Winnaars

AGC Glashandel zamelt al sinds het begin van VRN in 2003 vlakglas in. Naast de Award krijgen de medewerkers een cheque voor een feestpakket. ‘Zij zijn immers degene die verantwoordelijk zijn voor deze prestatie’, aldus VRN. Stylish Glass Van Veggel zamelt sinds 2016 vlakglasafval in via VRN. Eerst als huurder en vanaf 2012 als openbaar inzamelpunt. Vorig jaar ontvingen zij de Award voor beste inzamelpunt. De Nederlandse Glasindustrie is eveneens sinds de start van VRN inzamelpunt voor vlakglas. 

Nominaties

VRN reikt maandelijks een taart uit als beloning voor de goede vulgraad. Maar er zijn inzamelpunten die het continu goed doen en die zet VRN met de Award extra in het zonnetje. Ook dit jaar waren hiervoor tien bedrijven genomineerd.

  •        Service Glasherstel Overgelder, Hoogeveen
  •        Glashandel RenoTherm bv, Alkmaar
  •        GSF Hilversum BV, Hilversum
  •        Stylish Glass Van Veggel BV, Waalwijk
  •        Boekema, Visie op Vastgoedonderhoud, Groningen
  •        AGC Glashandel Haarlem, Haarlem
  •        Alverre BV, Oldenzaal
  •        Hennekens Glasbedrijf Beek, Beek
  •        Glasservice Brabant BV, Breda
  •        Nederlandse Glasindustrie BV, Schiedam

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft de afvalbeheerbijdrage voor vlakglas in november 2020 algemeen verbindend verklaard. Dit voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.