Nieuws
Ritec

Stephen Byers is op 6 maart als gevolg van een longontsteking overleden. Byers was 79. Hij is mede-ontwikkelaar van het ClearShield System en mede-oprichter en algemeen directeur van Ritec International. Stefan Roelands, algemeen directeur van Ritec Services in Raamsdonksveer, schrijft: ‘Liever had ik jullie een andere mail gestuurd, maar onze ouwe is er afgelopen zaterdag tussenuit geknepen. Stephen is met een ontstoken been in het ziekenhuis terecht gekomen en daarna is het heel snel bergafwaarts gegaan met zijn gezondheid.’

Byers en zijn vrouw en zakenpartner Karen zijn bekende figuren in de glasindustrie, zowel in het VK als internationaal. Het onafscheidelijke team startte veertig jaar geleden met het uitdagen van de glasindustrie om anders tegen de bescherming en het onderhoud van glasoppervlakken te kijken. Zoals Ritec het verwoordt: ‘Ze toonden onwankelbare vastberadenheid en bewonderenswaardige toewijding om het bewustzijn te vergroten over de corrosie van glas. En vooral hoe het kan worden vermeden of gecorrigeerd.’ 

Nieuwe industrie gecreëerd

Hun inspanningen wierpen hun vruchten af. De Byers creëerden een nieuwe en wereldwijde industrie voor de bescherming van glasoppervlakken. Hun bekroonde ClearShield System, tegenwoordig ClearShield Eco, zette de trend op het gebied van de renovatie, de bescherming en het onderhoud van glas. De prestaties van Stephen en Karen werden in 2019 erkend door de GGF (Glass & Glazing Federation). Ze ontvingen een onderscheiding voor hun bijdrage aan de industrie. Samen met de GGF werkte Byer aan de ontwikkeling van industrie standaarden met gezondheid, veiligheid en ethiek als parameters. Ritec’s technologie wordt in meer dan zeventig landen toegepast voor de bescherming van gebouwen, maar ook op schepen, voertuigen en in vele andere toepassingen. Ook het VoltShield System is van de hand van Byer en zijn vrouw, een baanbrekend systeem voor de bescherming van elektrische isolatoren van glas en keramiek.

Ritec gaat door

Karen Byers voelt zich bevoorrecht dat ze zo’n geweldig leven met Stephen heeft genoten. ‘Ik heb de opwinding en uitdagingen van het creëren van geweldige innovaties met hem gedeeld. Ik ben meer dan ooit vastbesloten om Ritec International soepel te laten draaien en voel me sterk om Stephens nalatenschap nog vele jaren te laten voortleven.’ Ook de agenten en partner- en dochterondernemingen van Ritec geven aan dat de activiteiten in de geest van Stephen Byers zullen worden gecontinueerd. Een bekende referentie van Ritec Services is de renovatie en bescherming van het glas van het Groninger Forum.

Voor degenen die een condoleancebericht willen sturen, dan kan per e-mail naar condolences@ritec.co.uk.

Meer weten over het hoe en waarom van glasbescherming en de mogelijkheden daarvan voor jouw bedrijf? Lees dan dit artikel.

Stephen Byers (rechts) met naast hem zijn vrouw Karen ontvangt de ‘GGF Outstanding Contribution to the Industry Award’ uit handen van de toenmalige GGF-president John Agnew.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.