Glas in Video
Stekelenburg

‘Mijn broer Martijn werkte al in ons familiebedrijf Stekelenburg Glas en toen de directeur in 2001 wegging vroeg mijn vader of ik wilde komen helpen. Ik ben daarna nooit meer weggegaan uit deze mannenwereld en maakindustrie. Ik denk er eigenlijk niet zo goed bij na, mannen zijn recht voor hun raap. Ik denk wel dat het vrouw zijn wat meer deuren voor je opent. Omdat het een technisch vak is moet je je misschien wat meer bewijzen dat je er verstand van hebt.’

Welkom bij onze Premium artikelen

Dit is een gratis Premium artikel om kennis te maken met de meerwaarde die Glas in Beeld biedt aan haar abonnees. Je herkent Premium aan het groene pictogram en de inlog die wij je vragen bij het openen van een artikel, zoals dit artikel over glas dat beschermt tegen corona. Premium artikelen zijn onze uitlegverhalen, video’s, podcasts en interviews maar ook artikelen met praktische tips, waar je wat aan hebt. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met je delen als trouwe lezer.

Hoe krijg ik toegang tot Premium?

Een abonnee van Glas in Beeld heeft onbeperkte toegang tot alle Premium artikelen op onze site. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is inloggen op je account. Heb je nog geen account óf weet je jouw inloggegevens niet meer? Geen probleem! We helpen je graag op onze inlogpagina. Veel plezier met onderstaande video en podcast.

‘Naast een geslaagde vrouw een goede man’

Cara Stekelenburg van het gelijknamige bedrijf heeft geen enkel probleem om werk en privé te combineren. ‘Naast elke geslaagde man staat vaak een goede vrouw’, zegt ze, ‘en ik denk dat het andersom ook zo is. Naast een werkende vrouw moet er ook een man zijn die het thuis op kan pakken. Ondanks dat mijn man ook een eigen bedrijf heeft pakt hij dat goed op en kunnen we het samen goed regelen.’

Stekelenburg naar Nieuwegein

Stekelenburg Glas is in september 2020 van het centrum van Utrecht verhuisd naar een bedrijventerrein in Nieuwegein. Het aangekochte pand is omgeturnd tot aansprekend kantoor met showroom en werkplaats die momenteel wordt uitgebreid. In onderstaande video leidt Stekelenburg ons rond.

Podcast: Glasvrouw in de bouw

Luister hier naar het volledige interview met Cara Stekelenburg als podcast in onze rubriek ‘Glasvrouw in de bouw’. Ze legt onder meer uit hoe de nieuwe glasopleiding voor het MBO tot stand is gekomen en dat ze net zo goed met Barby-poppen had kunnen werken, want ‘het gaat me om het ondernemerschap’.

In de nieuwe Glas in Beeld (#2 – april 2021) die deze week verschijnt, lees je het volledige artikel. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.