Nieuws
glaszetter

MBO Midden Nederland te Nieuwegein start in september met de MBO Niveau 2 opleiding Glaszetter. Bouwend Nederland en OnderhoudNL hebben hierover het afgelopen halfjaar diverse gesprekken gevoerd om de start mogelijk te maken.

Glaszetter veel gevraagd

Nederland heeft diverse doelstellingen om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te realiseren. Daarvoor wordt onder andere de ISDE-regeling ingezet. Glas heeft als innovatief en duurzaam product een erg belangrijke rol in de verduurzaming, zowel in nieuwbouw als zeker ook in de bestaande bouw. Echter, door die stijgende vraagbehoefte ontstaat er een tekort aan professionals om het glas te zetten, nu en in de toekomst. Dat blijkt uit de gesprekken met de leden van Bouwend Nederland en OnderhoudNL. Ook in rapportages van het UWV blijkt de glaszetter een schaarste- en tevens kansberoep te zijn.

Opleiding Glaszetter van start

In de afgelopen maanden hebben beide partijen onderzoek gedaan naar de opleidingsbehoefte. Dit heeft geleid tot de nieuwe opleiding waarover je hier op onze site meer leest. Er zijn momenteel twaalf aanmeldingen. Dit betekent dat er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn voor de opleiding die in september start.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.