Productnieuws
houten kader

Stefan van Gerven, Sales Director Benelux van Pyroguard, breekt een lans voor de toepassing van hout als brandveilig kozijn. In een blog op de site van de producent van brandwerende beglazing legt hij uit waarom hout zo’n betrouwbaar bouwmateriaal is en hoe het door zijn sterke brandveiligheid een geschikte optie is voor veel bouwprojecten.

‘De bouwwereld is de afgelopen decennia enorm veranderd’, schrijft Van Gerven. ‘Van nieuwe hulpmiddelen tot nieuwe constructiemethoden, de sector evolueert en moderniseert voortdurend zijn processen. Ondanks al deze veranderingen blijven sommige dingen hetzelfde; hout is een van de beste voorbeelden. Dankzij zijn stevigheid, duurzaamheid, tijdloze esthetiek en kosteneffectiviteit blijft hout een belangrijk bouwmateriaal, dat routinematig wordt voorgeschreven in high end projecten overal ter wereld. Helaas hebben sommige bouwprofessionals de laatste tijd een verminderde kijk op hout ontwikkeld vanwege de waargenomen slechte brandprestaties. Deze perceptie is misplaatst, aangezien hout uitstekende prestaties kan leveren ter bescherming bij brand – indien gebruikt als onderdeel van een gecertificeerd systeem -is het in staat om de hoogste beschermingsniveaus te bereiken.’

Houten kader effectiever

Brandwerende houtsystemen zorgen volgens Van Gerven niet alleen voor langdurige en robuuste brandprestaties, maar zijn ook effectiever in het behouden van hun vorm en structuur wanneer ze worden blootgesteld aan hoge niveaus van hitte. ‘Met de juiste begeleiding kan hout een EI60-brandklasse behalen, die minimaal 60 minuten isolatie en integriteit garandeert tegen een aanhoudende brand. Voor EW is zelfs 90 minuten mogelijk’, aldus Van Gerwen.

Lees hier de volledige column van Stefan van Gerven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.